(c) Bilde Twitter: Stephan El Shaarawy

Stephan El Shaarawy flørter med ideen om et comeback til italiensk fotball. I det miste savner han kulturen og menneskene han forlot da han dro til Kina.

Stephan El Shaarawy valgte i sommer å søke lykken fra kinesisk fotball etter tre fine år i Roma-trøya – men allerede i vinter prøvde han å komme seg hjem.

Les: Barcelona rives i stykker

Corona-krisen traff etter hvert Kina, og italieneren kunne se hvor den gikk – så med europacupfinalen som sitt mål satte han folket på jakt etter en vei ut.

«Jeg prøvde å finne en løsning med klubben», sa Stephan El Shaarawy til Sky Sport Italia

«Med kampene planlagt til mars, hadde jeg ikke råd til å sitte stille. Jeg prøvde å finne en løsning fordi jeg prioriterte EM. Jeg ville spille, og det ville ikke være produktivt å stoppe», sier han.

Les: Avviser Manchester City, vil heller til Real Madrid eller Barcelona

Siden den gang har det skjedd mye. Italia har blitt et europeisk episenter for coronaviruset mens livet vender tilbake i Kina. Finalen i europacupen er også planlagt til neste sommer. Likevel har ikke Stephan El Shaarawy droppet ideen om en retur til Europa.

Den Kinesiske superligaen starter opp igjen 3 april.

«Jeg forlot mye i Roma. Ikke bare fotball. Jeg følte at jeg var en del av en familie og savner Italia. Jeg savner alt – også foreldrene mine».

«Når du er blitt sendt ut til en verden som er helt annerledes enn den du kom fra, savner du bare mange ting. Jeg har imidlertid vært så heldig å være tilbake ofte i Italia på grunn av landslaget», sier Stephan El Shaarawy.

Kontrakten hans i Kina med Shanghai Greenland FC varer til sommeren 2022.