(c) bilde: Arendal Fotball: Roger Risholt

Man kan godt si at trenerkarrièren til Steinar Pedersen ikke har tatt av, men heller vært i en negativ spiral, rart egentlig med den suksessen han opplevde som spiller.

I 1997 ble han den første nordmann som vant Champions League da han spilte for Borussia Dortmund. Dette til tross for at han fikk lite spilletid i den tyske klubben, og ikke var på banen i finalen.

Les: Skal vi tro Flick, har Liverpool skaffet seg noe helt ekstremt

Han har spilt for Start i flere omganger, samt for Lillestrøm og den svenske Allsvenskanklubben IFK Göteborg.

Trenerkarrierens startet veldig bra, han ledet Jerv på en slik måte at Start bestemte seg for å teste han da de i 2016 stod uten trener. – Sørlandsklubben er ikke kjent for å ha stor tålmodighet med sine hovedtrenere, derfor var det egentlig ganske imponerende han holdt i et og et halvt år.

De siste to sesongene har han ledet Arendal som driver og vaser nede i PostNord ligaen, ambisjonen er OBOS-Ligaen det kommer ikke til å skje i år, til det er det alt for langt opp. Klubben har bestemt seg for at deres nye forsøk på opprykk skal ledes av noen andre.

Les på Engelskeklubber: Liverpool-fans! -Det er på tide å bli begeistret

«Kontrakten mellom Steinar Pedersen og Arendal Fotball hadde en varighet ut 2020-sesongen. Klubben har konkludert med at man ikke vil forlenge denne kontrakten for kommende sesonger. Med utgangspunkt i denne konklusjonen, er partene enige om at det mest hensiktsmessige er å skille lag nå»

Roger Risholt som var assistent under Pedersen overtar ansvaret sammen med keepertrener Bjørge Fedje. 41 åringen har spilt på en rekke klubber i Norge og Sverige og fikk hele fire landskamper for Norge.

«Det er skuffende at man sammen med spillergruppa og øvrig trenerteam ikke har klart å være stabile nok til å skaffe de resultatene som har vært forventet. Det er selvfølgelig kjedelig når man legger ned så mye hardt arbeid og systematisk jobbing», sier Pedersen til Fædrelandsvennen

«Når en da ikke klarer å få det til sammen, så er mekanismene i fotballen slik at det ofte er treneren som får skylden».

Roger Risholt for første sjanse til å hente poeng på lørdag, da tar de imot Notodden. – Pr nå ligger Arendal på 6 plass 10 poeng bak Vard Haugesund.