(c) Bilde Sandnes Ulf V/ Nanco Hoogstad. Steffen Landro

Før OBOS-Ligasesongen startet for 11 runder siden var stemningen svært god i Sandenes Ulf. Steffen Landro hadde en absolutt godkjent første sesong bak seg. – Syvendeplass i OBOS-Ligaen er slettes ikke ille.

Sørlandsklubben måtte se ambisjonene smelte i takt med sommervarmen, og nå med to poeng på de siste fem kampene og sisteplass var det ikke annet å vente enn å se seg om etter nytt blod. Landro kom til Sandnes Ulf etter gode resultater over flere år med Nest-Sotra. (har byttet navn til Øygarden og havnet nede i PostNord-Ligaen)

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Steffen Landro har vært et friskt pust i klubben. Han har hatt klare tanker fra dag én, satt en ny standard for treningskultur og hatt egne meninger og skapt et engasjement rundt klubben som vi setter pris på, sier daglig leder Tom Rune Espedal. – Allikevel må vi som klubb innse at den posisjonen vi befinner oss i akkurat nå er svært utfordrende. Dette er en prosess som har pågått i noen uker med god dialog fra begge parter.

Les: Ikke lenger noen tvil: PSG starter sesongen med Europas beste keeper

– Etter en dialog med klubben har vi kommet frem til at dette er den beste løsningen for alle parter, sier Landro.

Tidligere hovedtrener Bengt Sæternes, som hadde noen gode år i de fem sesongene han ledet klubben er i «prinsippet» ledig på markedet. – Han er trenersjef for Viking jentene noe som er en mer administrativ stilling. (Hovedtrener Helge Aune)

Bojan Zajic tar over hovedtreneransvaret til ny hovedtrener er på plass. Den tidligere Vålerenga-spilleren har vært assistenttrener i klubben i flere år.

Les: Italiensk media: Enighet om Jules Koundé – det blir Premier League