Laporta har troen på det som fungerte i the good old days.

Det er fem dager siden Lionel Messi sin avtale med Barcelona gikk ut på dato. – Det er 20 år siden unge Messi ankom Barcelona sitt ungdomsakademi La Masia. Resten er historie den lille «geita» nevnes i samme åndedrag som Diego Maradona og Pele, han er helt klar en av tidenes aller beste, den beste vil mange mene.

Problemet for Barcelona er at han også hever en hinsides lønning, i år tjener han 71 millioner euro. ! – Det er mye for enhver klubb og spesielt mye for en klubb som skylder over 1,1 milliarder euro.

Les: Mourinhos høyreving sendes direkte fra Premier League til havnebyen Marseille

Etter Joan Laporta overtok som president i mars er midt inne i en enorm ryddejobb som har to formål, en få orden på økonomien og få Lionel Messi til å bli. – Det er slettes ikke sikkert det er mulig å få til begge deler.

Det har ikke lekket ut informasjon om hvor mye Lionel Messi krever i lønn, men få om noen tror han godtar å redusere den lønna han har. – Det går rykter om at Paris Saint-Germain for første gang i historien vil tilby noen en milliard i året.

Listen over de som Barcelona vil kvitte seg med for å «redde» Messi er lang, i følge Mundo Deportivo har Miralem Pjanic fått beskjed om at klubben vil fristille ham fra kontrakten. – De skal til og med fristet med 80 millioner kroner hvis han går på dagen. – Mindre overraskende Samuel Umtiti har fått beskjed om at han kan fristilles fra kontrakten sin. Franskmannen ble hentet fra Lyon i 2016. Fra før er kontrakten til Matheus Fernandes terminert.

Søndag formiddag ble unggutten Francisco Trincão sendt til Wolverhampton.

Les: Mario Balotelli har bestemt seg for klubb som vil bringe han til VM i Qatar

Ifølge klubbpresident Joan Laporta er det krevende å møte de økonomiske kravene til Messi. Det er både fordi Barcelona er i dårlig økonomisk forfatning, og at klubben må etterleve reglene om økonomisk fair play.

Mange fans begynner å lure på om det er verdt å betale så mye for en spiller, det dukker stadig oftere opp plakater og innlegg i sosiale medier som sier: «Hay 11 jugadores en un equipo de fútbol». – Det er 11 spillere på et fotballag.