(foto: city, twitter)

Norges landslagssjef Ståle Solbakken som mest sansynlig blir sittende i jobben selv om Norge ikke kvalifiserer seg til neste års EM i Tyskland har forklart hvorfor han mener landsmannen Erling Haaland ikke bør vinne Ballon d’Or i år.

Erling Braut Haaland brøt Premier League-rekorden forrige sesong for flest mål scoret i en enkelt sesong, og scoret ved 36 anledninger på bare 35 kamper. Nordmannen scoret også 12 mål i Champions League – flere enn noen annen spiller i konkurransen – da City løftet trofeet i Istanbul.

Les: Potter sa nei takk Gennaro Gattuso derimot er keen

Det har ført til oppfordringer om at Haaland burde vinne Ballon d’Or for 2023, etter å ha forbedret sin allerede enorme målproduksjon under coaching av Pep Guardiola på Etihad Stadium.

Han har også funnet nettet konsekvent for landet sitt, som blir administrert av en gang Wolves og FC København-sjef Ståle Solbakken. Den tidligere midtbanespilleren hadde en imponerende, men kortvarig periode i Premier League med Wimbledon mellom 1997 og 1998.

Nå har Norges landslagssjef forklart hvorfor Lionel Messi, ikke Haaland, bør vinne prisen i år.

Han forklarte til VG: «Hvis du spør meg hvem jeg tror vil vinne, vil jeg si at Messi vil vinne den takket være sin VM-triumf. Det har fortsatt en innvirkning.»

Messi er den tunge favoritten til å løfte prisen for syvende gang som et resultat av hans nevnte bragder med Argentina.

36-åringen krysset av det siste elementet fra fotballsjekklisten sin, i det minste når det gjelder trofeer, før han begynte i MLS laget Inter Miami i sommer.

Han ble kåret til turneringens spiller i verdenscupen, og mange trodde at prestasjonen alene skulle sikre ham Ballon d’Or. Men ikke alle er enige.

Det som vekker oppsikt ute, kommentert blant annet i Sportbible, Sky Sports og Daily Mail er ikke nødvendigvis at Ståle Solbakken tipper at Lionel Messi vinner enda en gang, men at han nermest utelukker Erling Braut Haaland. – Hvis ditt landslag må delta i VM for å finne den høythengende prisen betyr det i klartekst at Haaland aldri vinner.

Både Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland er blant de 30 nominerte til Ballon d’Or.

Og Haaland, som snakket med Ballon d’Or-arrangørene France Football før turneringen, uttalte at han tror han kan konkurrere med hvem som helst om å vinne den ettertraktede prisen.

City-spissen sa: «I tankene mine… avhenger alt av hva vi mener med spiss. Det er et lurespørsmål. Jeg er definitivt der oppe. Er jeg best? Kanskje.

«Jeg vet at jeg fortsatt kan forbedre meg mye. Jeg er fortsatt ung. Men ja, jeg tror jeg har en sjanse i år.»

Les: Lurer på å ansette Ralf Rangnick