Stabæk rystet serielederen Bodø/Glimt

44
Stabæk - Bodø/ Glimt fra forrige sesongs møte på Nadderud. Foto: Bodø/Glimt - media.

Bekkestua (Sporten) (Stabæk – Bodø/Glimt 2-2) I en kamp hvor gjestene fra Bodø startet ut i hundre. Men hjemmelaget ga seg aldri etter dem havnet under 0-2 tidlig i kampen. Stabæk kjempet seg tilbake i kampen og berget 2-2.

Første omgang

Gjestene fra Bodø, får de to første sjansene i oppgjøret, først ute på venstresiden Fredrik Bjørkan får pasning fra Patrick Berg ute på kanten som får lagt ut til høytflyvende Bjørkan som får slått hardt inn, ballen blir for enkel for Robert Sandberg. Hjemmelaget hadde nesten ikke ballen i de første fem minuttene av oppgjøret.

Gjesten styrte spillet og har flere sjanser en hjemmelaget, som har mer enn nok med å forsvare seg i egen boks. I det tolvte kommer målet, etter iherdig press fra gjestene, klarer ikke hjemmelaget å hindre en corner fra høyre. Dansken Philip Zinkernagel slår inn i boks, der kommer Ulrik Saltnes, etter at Bohinen glipper markeringen og får heade fra første stolpe. Sandberg med en utrolig keepertabbe.

Tre mål på syv minutter

Så går det bare fem minutter før nummer to kommer ute på Nadderud, igjen har Sandeberg zalo på hanskene i det han mister ballen, og kasper Junker kan enkelt pirke inn ballen til 0-2 til Bodø/Glimt. Hjemmelaget løfte seg utover i første omgangen, og det skulle altså komme en scoring for de 200 oppmøte på Nadderud, og denne gangen er det etter en corner fra Kornelius Normann Hansens innlegg finner hodet til Mats Solheim, som får går helt upresset opp og styre ballen i nærmeste kryss. Det førte til at hjemmelaget fikk en tenning etter scoringen hjemmelaget hang mer på i alt som foretok seg utpå der.

Stabæk burde hatt et straffespark

Oliver Edvardsen går ned innenfor sekstenmeteren til Bodø/ Gimt, etter at Brede Moe ifølge TV-bildene feller Oliver. Men dommeren vinket spillet videre. De siste ti minuttene bølget frem og tilbake med sjanser til begge lag. Men gjesten med det «lille» ekstra overtaket. Hjemmelaget tømte seg en del ganger, når gultrøyene setter opp kombinasjonspillet. Lynvingen Hauge, var stadig en trussel for forsvaret med farten sin, og klarte nesten å øke ledelsen, men denne gangen var Sandeberg med på notene. Lagene gikk til halvtid med en 1-2 ledelsen til Bodø/ Glimt, noe som også kan beskrives som fortjent, Stabæk kom mer inn i kampen, etter reduseringe.

Andre omgang

Hjemmelaget gikk ut som dem avsluttet første omgangen, med null respekt for serielederen fra lengre nord i landet, noe som fører til en sjansen. Hugo Vetlesen kommer seg ned til linja, men et uhyre svakt innlegg får Sampsted kontroll på. Like etter har Zinckenagel en i tverrliggeren, men som bare resulterer i et frispark for gjestene. Stabæk kom høyere i banespillet, noe som førte til at kampen åpnet seg fullstendig. 15 minutter ut i andre omgang får Sondre Fet det gule kortet etter han felte Lumanza.

I en omgang som var veldig rotete fra begge lag. Timen spilt å hjemmelaget styrer kampen fullstendig og har flere nesten sjanser mot et noe vaklende Glimt-forsvar. Så kommer utligningen Lumanza slår inn ett innlegg fra høyre, der kommer Kornelius Normann Hansen som setter ballen i mellom beina på Smits i Bodø/Glimt målet, som keeperen må ta på sin kappe.

Serielederen slet med å spille seg igjennom et solid organisert Stabæk-lag.70 minutter spilt når gjestene for en dobbel sjanse fra cornerflagget, ingen i gult klarer å finne veien til nettmaskene. Gjestene presset på for en scoring, på en corner som ikke Brede Moe får headet under tverrliggeren. Det siste kvarteret var enormt mye frem og tilbake fra begge lag. Hjemmelaget med fint spill fremover, etter at gjestene roter vekk ballen. Lumenza får lagt inn et innlegg uten at innbytter Kinoshita får ikke styrt ballen i mål. Glimt forsøkte seg uten at dem klarte å bryte seg igjennom Stabæk. Lundal herjer med Bjørkan ut på kanten, men innlegget blir alt for enkelt for Smith i Bodø/ Glimt-målet.

I det 86 minuttet burde hjemmelaget ha scoret, etter at Smits blir usikker på en lang ball fra Bohinen, og valgte å bli stående. Der kunne kampen ha vært avgjort. Det endte med poengdeling mellom lagene. En kamp som kunne ha bikket begge veier. Hvor hjemmelaget viste seg som det sterkeste laget mot slutten. Glimt er heldig som får med seg et poeng i kampen.

Dere havner tidlig under i oppgjøret. Men virka som dere fikk energi av 1-2 målet?

– Vi kommer ekstremt dårlig ut i kampen. Hvor vi slipper inn to enkle må. Etter scoringen til Mats, så kommer vi skikkelig inn i oppgjøret, vi burde ha scoret flere en de to, men alt i alt kan vi ikke gjøre slike feil mot ett så godt lag, sier Kornelius Normann Hansen til Sporten.com

Dere tar styringen ganske greit, men så skjer det noe etter reduseringen til Stabæk. Kan du peke på feilen?

– Ja, vi bestemte oss for å gå som vi pleier. Men på reduseringen til Stabæk så faller vi fryktelig nedpå. Samt vi slipper inn to ekstremt lette mål, sier Patrick Berg til Sporten.com.

Kjetil Knutsen sier dette om kampen:

– har flust av sjanser til å score både to-tre mål. Vi klarer ikke å holde på 2-0 ledelsen mer enn fem minutter, summen av alt gjør at vi bare tar med oss et poeng hjem, sier Knutsen til Sporten.com

Hvordan la dere planen i forkant av kampen?

– Vi bestemte oss for å gå knall hardt opp i press på dem, slik at dem ikke skulle få spille sitt spill. Det lykkes vi ikke helt med.Starten ble jo noe helt annet, en det vi hadde håpet på. Hvor vi blir spilt alt for lavt av ett på skrudd Bodø/Glimt. Men vi kommer oss etter scoringen, og vi burde hatt tre poeng i denne kampen, sier Janne Jönsson til Sporten.com