Stabæk i bunnstrid får hjelp av en av Solbakkens menn

186
(c) Foto: Stabæk: Aboubakar Keita

FC København og Stabæk har blitt enige om en låneavtale for den 20 år gamle midtbanespilleren Aboubakar Keita.

Stabæk har famlet i blinde så langt i Eliteserien med elendige resultater, det holder ikke å bare bytte ut hovedtrenere, de trenger en og en vitamininnsprøytning også blant spillerne, vi får håpe det kommer i form av en av Solbakkens menn.

Ståle Solbakken som er manager i FC København forklarer på egen web:

«Keita er godt på vei, men han trenger å spille på høyt nivå kamper, og han får gode  muligheter for det i Stabæk som er i en sterk liga som Eliteserien. Stabæk har en sterk kultur som vil hjelpe Keita til å oppnå det optimale»

Jeg vil gi alt for denne klubben, sier Keita til Stabak.no og beskriver seg selv som en fysisk sterk spiller.

– Folk må komme og se meg spille, smiler unggutten.

– Jeg har spilt mange kamper for Halmstad og FC København. Nå vil jeg vise for meg selv, for Stabæk og for supporterne hva jeg kan, sier Keita, som ser frem til det han håper blir enda mer spilletid på toppnivå.

Kamp om plassene
Sportssjef Inge Andre Olsen er glad for den økte konkurransen signeringen av Keita nå bidrar til.

– Det var viktig å styrke konkurransen i troppen foran det som blir en tøff høst. Vi må levere seirer og redde plassen i Eliteserien og da er det viktig at treneren også har flere alternativer å velge blant. Det vil også komme skader og karantener, og denne signeringen gjør nå at vi er bedre forspent i midtbaneleddet, sier en tilfreds sportssjef.

Han blir en del av Stabæk til sommeren 2019, men de har mulighet å hente han tilbake i vinter.

Det er en optimal løsning for oss og Keita. Han er et stort talent, som vi fortsatt tror kan utvikle seg veldig mye, men konkurransen på hans posisjon er beinhard, sier Ståle Solbakken til FCKs nettside.

Den 20 år gamle ivorianeren har fått 10 kamper for FCK.

Stabæk har bare 15. poeng på 18 kamper og kan på de fem siste kampene bare skilte med en seier.