Dominic Solanke

Tottenham må betale 65 millioner pund for å hente Bournemouth-spissen Dominic Solanke denne sommeren.

The Athletic rapporterer at Solanke har en frigjøringsklausul på 65 millioner pund i kontrakten sin, og det er høyst usannsynlig at Cherries vil selge for mindre. Solanke ble beskrevet som et «wonderkid» da han var på Chelseas akademi før han dro til Liverpool i 2017.

Men på Anfield skjedde det ikke stort og for fem år siden kom han til Bournemouth. – Det var det beste som kunne skjedd, Solankes karriere har skutt fart og regnes nå som en av de beste spissene i Premier League. Denne sesongen har uten tvil vært hans beste, han befinner seg på en delt 4.plass på Premier League toppscorerliste denne sesongen med 19 mål. Han har også spilt samtlige kamper i premier league.

Les: Manchester City har valgt Guardiola-erstatter!

Det kommer ikke som noen overraskelse at «seks store» klubber som Tottenham interessert i hans tjenester.

Solanke har scoret 77 ganger på 216 kamper for Bournemouth i alle konkurranser.

Hadde det ikke vært for Ollie Watkins’ fantastiske form for Aston Villa, kunne Solanke til og med ha fått en plass i Englands lag til EM 2024. Mens Heung-Min Son og Richarlison er solide alternativer for midtspiss, må Spurs signere en oppgradering hvis de har ambisjoner om å utfordre Premier League-tittelen.

Og Solankes tempo og kraft ville absolutt passe hovedtrener Ange Postecoglous høyintensive system. Som 27-åring går han inn i toppen av karrieren, og steget opp til Tottenham ville vært ideelt.

Les på Engelske klubber: Premier League-gigant har bestemt seg for å hente Xabi Alonso

65 millioner pund er ikke billig, og Spurs har flere de må signere flere ganger denne sommeren, men Dominic Solanke er verdt hver krone.