Jacob Friis. (foto: viborg)

Jacob Friis kom til Viborg i februar 2022, i første halve sesong ledet 46-åringen Viborg gjennom Superligaens Europa-playoff og sikret Conference League-kvalifikasjon seosngen etter. Forrige sesong var Viborg målforskjell unna tredjeplassen i Superligaen. Nå skjønner sportssjefen at de risikerer å miste Friis.

En haug med trenerkandidater linkes som vanlig til RBK når det igjen er tid for å finne rett mann til jobben. Danske Bold aner at det kan bære mot en danske, og er på saken for å lirke ut informasjon om prosessen.

LES: Ikke fire, men fem midtstoppere United-speiderne følger ekstra tett

Ifølge Bolds kilde er det snakk om «mer end en løs interesse». Friis er med i «ræset om at blive ny Rosenborg-træner», som det så vakkert heter på dansk.

Viborgs sportssjef Mads Agesen er lite interessert i å kommentere prosessen, men sier indirekte at han ikke er spesielt happy med fremstøtet til eliteserieklubben.

-Jeg kan ikke kontrollere hva Rosenborg gjør. Jeg kommenterer heller ikke på om vi har kontakt med Rosenborg, sier sportssjefen til Bold.

Det Agesen kan prate om, er hvor fornøyd klubben er med treneren sin.

-Vi er veldig fornøyde med Jacob. Vi har forlenget tre år med ham fordi vi er så fornøyde, og vi har prestert riktig bra, fortsetter den danske sportssjefen.

Som likevel åpner på gløtt for at det kan gå mot exit på Friis.

-Det kan godt være at han er klar for en større klubb.., fortsetter Agesen.

LES OGSÅ: Emery er ikke i tvil om hvilken liga som må regnes som best og tøffest

Før han får spørsmålet om om hva det vil koste RBK å kjøpe fri treneren.

-Det er jo helt hypotetisk. jeg er ikke interessert i å kommentere hypotetiske ting. Akkurat nå er Jacob hovedtrener i Viborg, og jeg forstår at han er på en lang liste av mulige trenerkandidater. Så det er ikke min oppgave å kommentere hvem som skal bli Rosenborg-trener, avslutter sportssjefen.

Som ikke virker spesielt trygg på at Viborg har med suksesstreneren videre etter at RBK har valgt sin mann.