Rosenborg har vært igjennom en trommel etter deres meget svake håndtering av trenersituasjonen i klubben og når resultatene i årets sesong har vært under pari har sportslig leder Stig Inge Bjørnebye valgt å trekke seg med umiddelbar virkning.

Hovedtrener Eirik Horneland synes å ha fått laget på rett spor etterhvert, men en fjerdeplass på tabellen og ute av alt som ligner på spill i Europa gjør at presset ble stort.

Les: Sandro Tonali: «Skremmes ikke av 300 millioner euro prislapp»

Stig Inge Bjørnebye meldte fra om at han ikke ønsker seg en ny som sportslig leder i Rosenborg. – Det trigget en enighet fra «partene» om at 49-åringen slutter på dagen.

Det opplyser RBK i en pressemelding torsdag.

«Stig Inge Bjørnebye har meddelt styret i Rosenborg at han ikke ønsker en ny periode som sportslig leder i klubben. Kontrakten hans løper til mars 2021, men klubben og Stig Inge er enige om at det er lite hensiktsmessig å jobbe «på oppsigelse» i en slik funksjon. Han slutter derfor på dagen».

«Fem år i en så intens jobb som dette er nok» sier Bjørnebye, som stilte i hvit t-skjorte og vest på en pressekonferanse på Lerkendal torsdag morgen

Rosenborg har hatt betydelig sportslig suksess i Bjørnebyes periode som sportslig leder. Klubben har vunnet fire seriegull og tre cuptitler de siste fem sesongene. I tillegg har RBK kvalifisert seg for fire av fem mulige gruppespill i europaligaen.

RBK opplyser at klubben har bedt om at Bjørnebye fortsetter som representant for Rosenborg i den europeiske klubbforeningen ECA. Det har han stilt seg positiv til.

Bjørnebyes oppgaver vil bli ivaretatt av interne ressurser inntil Rosenborg har fått på plass en permanent sportslig leder. – Tør vi foreslå en som har god kjennskap til klubben både fra innsiden og utsiden, KV Oostende manager Kåre Ingebrigtsen.

Det ble også stilt spørsmål om sparkingen av «Bruttern» og påfølgende rettssak som Bjørnebye innrømmet var vanskelig.

«Tanken på og det som skjedde under rettssaken med Kåre var ubehagelig. Det var fælt at vi havnet i en sånn situasjon. Det var en tung opplevelse. Vi var et sterkt kollegium, og når en sånn konflikt havner i retter, så kjente jeg at det var litt tungt»

Les på Popidol: LEGO presenter 30-årsjubileumsutgaven av Tim Burtons Batmobile fra 1989