Chris Wood

Den nyrike Premier League klubben Newcastle har startet et shopping «raid» av historiske proporsjoner etter klubben fikk Saudiske diktatorpenger i ryggen. – Så langt i vintervinduet har de hentet Kieran Trippier fra regjerende La Liga-mester Atlético Madrid og nå melder Sky Sports at det det andre kjøpet er så og si klart.

Newcastle har krise i alle ledd, men ingen deler mer enn angrepet, Kieran Trippier er en sterk bidragsyter til styrkning av forsvaret, Burnley-spissen Chris Wood vil kunne bidra godt i fremste lagdel. Den medisinske undersøkelsen i dag etter at Newcastle skal ha utløst en utkjøpsklausul på 250 millioner kroner.

Les: Conte plasserer Tottenham i førersetet foran West Ham sin favoritt Manchester United stjerne

Går ting som det skal, vil Chris Wood være klar for å debutere mot Watford lørdag. – Og hvis du lurer, «nedrykkskollega» Burnley er fantastisk forbanna over at han som kan bety overlevelse i Premier League nå forsvinner.

Newcastle sliter i bunnen av Premier League og kjemper med nebb og klør for å unngå nedrykk til Championship. Den siste tiden skal de ha for alvor vært interessert i å forsterke angrepsrekken, spesielt med tanke på at førstevalget på topp, Calllum Wilson, er ute i to måneder etter en skade han plukket opp i cupfadesen mot Cambridge United.

Løsninger ser altså ut til å bli Chris Wood. 30-åringen fra New Zealand har scoret tre mål for Burnley – som også kjemper i bunnen av Premier League – og har vært i klubben siden 2017.

Alt du trenger å vite om Premier League på 90 sekunder

Det er imidlertid ikke sikkert det stopper der for Newcastle: Sky Sports spekulerer i at de kan hente ytterligere to spisser før januarvinduet stenger, og rapporterer samtidig at de er i forhandlinger med spissen Hugo Ekitike, som spiller for den franske klubben Stade de Reims.

Les: Alvaro Cervera trekker seg etter syv år