(C) Bilde: Strømsgodset: Marienlyst Stadion

Dette er en sesong som drammenslaget Strømsgodset sikkert har lyst til å glemme så fort som mulig. To seire helt på tampen av sesongen hindret nedrykk og total nedsmelting. 

Vi fikk for en stund siden vite at Mounir Hamoud legger fotballskoene på hylla, og i går at klubben ikke forlenger med sin danske keeper Martin Hansen på kortstidskontrakt.

Les: Reddet plassen, starter «oppryddingen» med å si farvel til dansk keeper

Det stopper ikke der Drammens Tidende skriver at verken Muhamed Keita, Martin Rønning Ovenstad, Henning Hauger, Lars Sætra og Christopher Lindquist blir med videre.  -Oppryddingen er trolig ikke over, flere spillere skal være usikre før neste sesong, blant annet spiss Sebastian Pedersen som har vært på utlån.

Så langt er hele syv mann fra dagens stall ikke med i 2020-sesongen. Til DT forklarer Hansen at det har vært aktuelt å forlenge med Drammen-klubben, men at man aldri ble enige.

Vi har prøvd å finne en løsning, men det lot seg ikke gjøre. Det har vært interesse fra begge parter, men ville ikke lykkes. Det var avtalen da jeg kom hit i sommer at det mest sannsynlig var for denne korte perioden. Jeg har foreløpig ikke signert for en ny klubb, opplyser Martin Hansen til avisen.

Mounir Hamoud har, som nevnt, tidligere annonsert at han gir seg som fotballspiller på toppnivå etter denne sesongen. Han har fått jobb som kretsansvarlig for spillerutvikling i NFF Buskerud.

«Dette er en flott mulighet for meg. Jeg takker for tilliten og gleder meg veldig til å komme i gang med arbeidet. Men først skal vi avslutte sesongen i Godset på en bra måte, har 34-åringen sagt til klubbens hjemmeside. -Les: Spiller ut sesongen, men så er det slutt

– Jeg har gode kompiser her, men sånn er fotballen. Du bytter lag hele tiden. Det er alltid tilbud der ute, så får vi se hva som er riktig og hva som er lurt. Jeg har ikke tenkt så mye på det før sesongen er ferdig, sier Martin Rønning Ovenstad til Drammens Tidende.

Overfor Godset.no kommer sportssjef Jostein Flo med sine betraktninger om hvorfor spillerne ikke blir med videre.:

– Vi er i en setting der vi ikke tilbyr disse gutta ny kontrakt, basert på økonomi og spilletid. Det kan hende dette bildet endrer seg, men slik er vurderingen for øyeblikket og derfor var det helt på sin plass å takke de av i forbindelse med denne avslutningslunchen. De har gjort en god jobb for klubben, sier sportssjef Jostein Flo.

Strømsgodset lyktes med å berge plassen i siste serierunde med 2-1-seier på bortebane mot Kristiansund. Dermed planlegger og ruster Henrik Pedersen & Co. for fortsatt Eliteserie-satsing inn mot 2020.