Ole og Pep

Det begynner å bli klinkende klart at Tottenham ikke har det som trengs for å holde på deres største stjerne Harry Kane. – London klubben er ikke kvalifisert til Champions League og de må spare penger.

Harry Kane kan se frem til en femårs kontrakt verdt 80 millioner pund eller 900 millioner kroner som det blir på norsk.

Les: Viktigere å vinne EM enn å fortsette å være sur på verdens mest effektive målscorer

Det koker nå ned til en kamp mellom den røde og blå delen av Manchester, eller mellom serievinner og andreplassen i årets Premier League. – 27 år gamle Harry Kane er en konsistent målscorer som hvert eneste år ligger topp fem på toppscorerlisten i de store ligaene i Europa.

I følge fantastiske rapporter vil Harry Kane bli tilbudt en lukrativ femårskontrakt til en verdi av hele 80 millioner pund.

Manchester City og Manchester United er forberedt på å legge inn en enorm bunke cash for å sikre seg Harry Kane, de er begge villige til å tilby ham en femårsavtale med en grunnlønn på £ 300 000 i uken, som er en økning på £ 70 000 fra hans nåværende kontrakt.

Harry Kane skal etter hva engelske eksperter skriver foretrekke den blå delen av Manchester på grunn av Pep Guardiola sin enorme vinnerskalle og den røde delen fordi han vet fanbasen er mye større.

Kane, som har 22 seriemål til navnet sitt denne sesongen, har vært en produktiv målscorer for Spurs, men har ikke klart å vinne et eneste trofé i karrieren. – Hans største mål er å vinne noe, i tillegg til å sikre sin familie i generasjoner.

Les på Helsesjefen: Bekymret over pandemidrikking

Tidligere Spurs og Man United-spiss Teddy Sheringham kom med en klar oppfordring for noen dager siden:

«Fra et Manchester United-synspunkt, hvis du kan få ham, så hent ham,» sa han.

«Du snakker om Harry Kane.

«Han er den beste nr. 9 i verden for meg. Folk snakker om [Erling] Haaland som er en veldig god ungdom som kommer gjennom med et utrolig løfte, men Harry Kane er den beste nummer ni i verden.

«Tottenham-supporterne vil ikke høre det, men de har hørt det de siste tre årene – Harry Kane er en «big money player», han er den beste og alle vil ha ham.»