Henning Berg

Det ser litt lysere ut for AIK etter å ha vunnet mot IF Brommapojkarna på bortebane på lørdag. Men å rykke opp til kvalikplassen i Allsvenskan var ikke nok til å berge jobben til hovedtrener Andreas Brännström.

Klubbens nyansatt sportssjef Sportssjef Thomas Berntsen annonserte sparkingen Andreas Brännström for en time siden og fulgte opp minuttet etter med å annonsere at de hadde ansatt Henning Berg.

Neymar: «Alt avtalt … bortsett fra lønn»

«Andreas er en topptrener og en fantastisk person. Dessverre har ikke resultatene under hans ledelse vært gode nok eller i tråd med klubbens ambisjoner og derfor velger vi i dag å avslutte samarbeidet. Vi ønsker Andreas lykke til videre i karrieren, som vi er overbevist om vil bli vellykket», sier sportsdirektør Thomas Berntsen på klubbens hjemmeside.

LES: 60 millioner euro ligger klart for Pochettinos toppsignering

AIK Fotball er stolte av å ønske Henning Berg velkommen som ny hovedtrener. Vi kan selvfølgelig ikke se bort fra hans strålende karriere som spiller, men det er først og fremst hans resultater som trener som er avgjørende fordi vi mener han egner seg veldig godt til å være ny hovedtrener for herrelaget. Henning er seriemester i flere land som ansvarlig trener, og han har lang erfaring fra ulike ligaer, sier Berntsen.

Nordmannen overtar hovedtreneransvaret ut 2025. Han har vært klubbløs siden han fikk sparken fra kypriotiske Pafos FC i april.

Håpet for den svenske hovedstadsklubben er at med norsk ledelse skal for å snu skuta. To seirer på de første 13 kampene er fasit hittil. De svart- og gulstripete ligger på 14.-plass i Allsvenskan. Det er nå fem poeng ned til Varberg på sisteplass.

Klubbens neste kamp er mot Per-Mathias Høgmos Häcken førstkommende helg. Det skjer på AIKs hjemmebane.