Reinier Jesus

Den 18 år gamle midtbanespilleren med det fulle navnet Reinier Jesus Carvalho signerte for Real Madrid da han ankom Estadio Santiago Beranbeu i februar. – Brasilianeren fikk tre kamper for reservelaget Castilla og var bare i gang da coronavirus avbrøt fotballsesongen.

18-åringen er i en avgjørende fase i sin utvikling og hadde bare spilt 16 kamper for Flamengo før han flyttet til Madrid. Planen var å la Reinier fortsette å forbedre seg med Castilla i Segunda B før de forsiktig tillot ham i nærheten av førstelaget.

Les: Mario Balotelli har spilt seg ut

Imidlertid har pandemien stoppet hans fremgang og ødelagt programmet som var planlagt. Han blir ikke lenger vurdert av klubbens trener, og blir tvunget til å vente med å bruke den berømte hvite skjorten igjen.

Det store spørsmålet nå er hva de skal gjøre med Reinier neste sesong. Å flytte opp til førstelaget noe som gjør at brasilianeren opptar et ikke-EU-land plass i troppen og, med Vinicius Junior, Rodrygo Goes og Eder Militao, pluss den hjemvendte Takefusa Kubo allerede på plass som kjemper om de tre tildelte stedene, virker det ikke som mulig alternativ.

Å holde ham i Castilla-laget kan være det mest fornuftige alternativet, men klubben har ikke utelukket å sende ham ut på lån. Et lån til en klubb i en høyere divisjon enn Castilla gjør at Reinier vil få spille flere minutter på et nivå nærmere førstelaget.

Les: Ståle Solbakken venter ikke
Likevel forbereder midtbanespilleren seg på alle muligheter, inkludert en retur til Brasil denne sesongen på lån, eller til og med et salg.

Han trener fortsatt hjemme og lærer spansk gjennom leksjoner på Skype i et forsøk på å så raskt som mulig bli en del av Los Blancos.

Det er imidlertid et problem som er i ferd med å bli stort for Real Madrid og også for Reinier Jesus. Kvoten med tre spillere utenfor EU var vanskelig nok før England gikk ut av EU. – Det kan tenkes spanskunderviningen er bortkastet og at han heller burde fokusere på å lære seg Tysk eller Fransk.