To nederlendere på exit-lista til Xavi. (barcelona, twitter)

Barcelona-president Joan Laporta har tidligere sagt at i teorien er ytterst få Barca-spillere skjermet mot en potensiell exit. Klubben står foran tidenes økonomiske opprydning, samtidig som de sportslige resultatene må opprettholdes – og bedres. Det ble nettopp ryddet plass til registering av Ferran Torres etter at Umtiti forlenget kontrakt med kraftig lønnskutt, nå kan klubbens 7. best betalte være i spill.

En av spillerne som det ikke har vært stilt spørsmål til de siste sesongene, er Frenkie de Jong. Den tidligere Ajax-spilleren ble hentet til Camp Nou i 2019 og har etablert seg som en av de beste spillerne i noen trøblete sesonger, men er ifølge Fichajes merket med grønt kryss på ryggen av Xavi: Exit possible.

Les: Hoster opp en milliard for å kapre RB Leipzig vidunder før Manchester United

Barcelona måtte selv ut med rundt 700 millioner kroner, men dette var før koronahelvetet og før La Liga-gigantens økonomiske fall.

Ifølge El Nacional har signalene om at de Jong er til salgs blitt tatt imot med stormende jubel på Stamford Bridge. Den spanske avisen hevder Chelsea har sendt over et bud på 40 millioner euro for de Jong-overgang i januar. El Nacional hevder Barcelona har lagt forventningene til rundt 600 millioner kroner.

Sannsynligheten stor for at Tuchel får det han peker på. (foto: chelsea, twitter)

Les: Dybala i samtaler som kan skape fotballjordskjelv hos Juventus

Frenkie de Jong regnes som en av de aller beste på den sentrale midtbanen, for Chelsea vil dette regnes som en solid forsterkning i jakten på de største titlene denne sesongen. Har den spanske avisen rett i at Granovskaia og gjengen er i gang med budrunder, skjønner vi ikke annet enn at dette går mot Chelsea-overgang på de Jong.