Senor Ruben Selles

Nedrykket har i praksis vært klart i flere uker, men nå er det ikke lenger matematisk mulig de overlever i Premier League.

Southampton har rykket ned fra Premier League etter å ha tapt 2-0 mot Fulham på St Mary’s.

The Saints har gjennomgått en råtten sesong, med et ungt lag som ikke klarte å få det til å svinge under tre forskjellige managere i Ralph Hasenhuttl, Nathan Jones og Ruben Selles.

Les: The Telegraph: Mauricio Pochettino har signert

Kort tid etter nedrykket var et faktum beklaget eierne ovenfor fansen og lovet å kjempe klubben tilbake opp i Premier League så raskt som overhodet mulig.

Med bare to kamper igjen, kan ikke Southampton lenger avslutte sesongen høyere enn 19. plass. Det betyr at laget fra sørkysten av England vil konkurrere i Championship for første gang siden 2011/12.

Carlos Vinicius’ angrep førte til 1-0 for Fulham i første omgang før den hjemvendte Aleksandar Mitrovic beseglet vertens skjebne litt over midtveis i andre omgang.

Les: Patrik Berger tror Erling Braut Haaland følger etter Jude Bellingham

Southamptons hjemmeform har vært en av hovedårsakene til deres bortgang. Bare to seire og fire uavgjorte har blitt hentet på St Mary’s, og annenhver kamp ender med tap.

Hasenhuttl ble sparket i begynnelsen av november da et 4-1-tap mot Newcastle etterlot Saints på nedrykkssonen etter en serie på seks tap på ni ligakamper. Nathan Jones ble deretter trukket inn for sin første Premier League-jobb, men han tapte syv av sine åtte toppkamper og ble avskjediget i februar.

En 1-0-seier over Leicester vekket håp om å overleve i begynnelsen av mars, men en påfølgende serie på ti kamper uten seier betyr nå nedrykk.