Foto: Srdan Mudrinic: Jordon Mutch

Stor glede hos Aalesund som ikke har tenkt til å besøke OBOS-ligaen igjen med det første. Søndag ettermiddag landet den tidligere Crystal Palace-spilleren Jordon Mutch på Ålesund lufthavn Vigra. Veien gikk videre med bil til Color Line Stadion, hvor 28-åringen gjennomførte medisinsk test og skrev under på en avtale med tangotrøyene ut 2020-sesongen.

«Skal gi alt for AaFK»

Les: Toppkamper avlyst etter virus alarm

«Vi er veldig fornøyde med at Jordon har skrevet under for oss. Dette er en solid forsterkning. Han viste sine kvaliteter på trening med oss de dagene han var her oppe, og beviste at han kan tilføre oss mye. Dialogen med spilleren har vært veldig god siden han reiste tilbake til England, og han har selv hatt et sterkt ønske om å signere for oss», forteller AaFKs hovedtrener Lars Bohinen til Aalesund sine sider.

Jordon Mutch er fra Alvaston i Derby, og startet sin profesjonelle karriere i Birmingham City. Han debuterte for klubben på seniornivå i 2008, da han var med på å tape 2-0 for Southampton i Ligacupen. Midtbanespilleren har en rekke kamper for blant annet QPR, Crystal Palace og Cardiff. Hans forrige klubb var sør-koreanske Gyeongnam FC.

«Jordon er en klassespiller, og har potensial til å bli den beste midtbanespilleren i Eliteserien. I tillegg til å være en god fotballspiller, er han også en flott type som kommer til å passe godt inn i spillergruppa. Det at Jordon har hatt et såpass sterkt ønske om å spille for AaFK må vi ta som en bekreftelse på at det er mye positivt som skjer om dagen», sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

Les på Popidol: Kristofer Hivju er bekreftet til sesong to av «The Witcher»

Hos Cardiff hadde AaFKs nysignering Ole Gunnar Solskjær som manager. Nordmøringen, som nå er sjef i Manchester United, har gitt Lars Bohinen positive tilbakemeldinger om Jordon. Solskjær hadde bare positive ting å si om Jordon, og det stemmer godt overens med det bildet folk i AaFK har fått av ham.

«Jeg har med meg en del erfaring, og håper å kunne bruke den lærdommen her i Aalesund. Jeg er sikker på at jeg kan lære selv også, av de erfarne spillerne som finnes her i klubben. Nå handler det om å bli kjent med klubben og lagkameratene mine. Det gleder jeg meg veldig til å bli», sier Jordon Mutch.

Aalesund-spillerne reiser i begynnelsen av mars til Marbella for treningsleir. Der vil laget også møte Ranheim. AaFKs sportslige leder bekrefter at nysigneringen blir med i troppen som drar til Spania.