Det er ikke lenger en sølvfarvet Mercedes, de andre skal forsøke å fange. I 2020 er Mercedes-racerbilen sort. Foto: Mercedes F1

Mercedes er på vei inn i den noe avkortede 2020-sesongen med et helt annet utseende – og det er en spesiell grunn til.

Lagets store stjerne verdensmester Lewis Hamilton vil vise med all tydelighet han støtter «Black Lives Matter-bevegelsen»

Les: Solskjær bekrefter spiller-exit i ferd med å skje

Et budskap om likhet og mot rasisme.

Dermed vil begge Mercedes-bilene kjøre med slagordet ‘End Racism’ på glorie, akkurat som speilene har plass til hashtaggen #WeRaceAsOne.

En av katalysatorene for å gjøre disse endringene er selvfølgelig den seks gangers verdensmesteren Lewis Hamilton. Han er en betydelig stemme i bevegelsen Black Lives Matter, og for ham er forandringen ganske naturlig.

«Det er viktig at vi tar dette øyeblikket og bruker det til å utdanne oss – enten du er en person, et merke eller et selskap – slik at vi kan gjøre meningsfulle endringer når det gjelder å sikre likhet og inkludering».

«Jeg har personlig opplevd rasisme i livet mitt, og jeg har sett familien og vennene mine oppleve det, så jeg snakker fra hjertet når jeg ber om endring,» sa Lewis Hamilton på teamets nettsted.

Lagets sjef, Toto Wolf, ønsker også å dra nytte av sin posisjon for å utgjøre en forskjell:

«Rasisme og diskriminering hører ikke hjemme i samfunnet vårt, i sporten vår eller i teamet vårt. Det er en kongeide hos Mercedes. Men å tro på det rette og ha det rette tankesettet er ikke nok hvis du holder deg stille.»

Vi ønsker å bruke vår stemme og vår globale plattform for å snakke for respekt og likeverd, og Silver Arrow vil løpe i svart gjennom hele 2020-sesongen for å vise vårt engasjement for større mangfold på laget vårt og i vår idrett.

Formel 1-sesongen starter denne helgen med den første av to Grand Prix i Østerrike. Det er åtte grand prix i kalenderen akkurat nå.

Les på F7: Twitch suspenderer Trump