Ole Gunnar Solskjær vil for alltid være en Manchester United helt etter han scorte vinnermålet i Champions League finalen mot Bayern München og sørget for trippelen for første gang for en engelsk klubb.

Da Manchester United kjøpte Ole Gunnar Solskjær fra Molde sommeren 1996 var det en annen som manager Sir Alex Ferguson egentlig ønsket seg. – Nesten ti år senere gikk ryktene om at «Baby Faced Assassin» var på Manchester United sin UT-liste, men et legget interndokument viser at han ikke var det.

Les: Sir Jim Ratcliffe fjerner Manchester United-stjerne fra salgslisten og dobler lønna

Overgangslisten er fra før sesongen 2004/05, etter salget av Fabian Barthez til Marseille i april 2004 er interessant lesning. Manchester United hadde ikke klart å forsvare Premier League- tronen sin i forrige sesong (Tapte mot Arsenals «Invincibles» og endte til og med bak Chelsea på tredjeplass.) – Men før den påfølgende sesongen klarte ikke Ferguson å lande alle sine ideelle overføringsmål.

I følge den lekkede listen hadde skotten fem mål som han ønsket å signere – hvorav tre faktisk ble kjøpt opp av klubben.

Arket inneholdt også en liste over hver spiller i seniortroppen, inkludert de som ble ansett som «overflødig» av manageren.

Kolonnen «overflødig» inneholdt slike som Diego Forlan og Nicky Butt, som begge var omringet.

Og det var en «ungdomspotensial»-seksjon, som inneholdt slike som David Jones og Chris Eagles, samt Dong Fangzhou, som hadde sluttet seg til klubben i januar.

Les: Premier League gjør seg klar for Julian Ryerson

Den kolonnen inkluderte også Tom Heaton, den eneste spilleren på hele listen som fortsatt er registrert som United-spiller i dag. Og den siste delen tilhørte Fergusons overgangsmål, hvorav fire var forsvarere. Han klarte å signere Gabriel Heinze og Gerard Pique fra henholdsvis PSG og Barcelona og Pique øremerket som ungdomssignering.

Og han signerte også Alan Smith, som gjorde det kontroversielle flyttet til Old Trafford fra Leeds. Hans to andre defensive mål var Philippe Mexes og Vincent Kompany. Kompany ble imidlertid i Anderlecht.

Mexes kom til Roma fra Auxerre i juni 2004, og tilbrakte syv stort sett vellykkede år der før han flyttet til AC Milan.

Kompany byttet i mellomtiden til Hamburg i 2006 før han flyttet til Manchester City , hvor han ble en klubblegende, to år senere.

Når det gjelder United, gikk de ytterligere to sesonger uten å vinne ligaen, før de avsluttet sin korte tørke i 2006/07.(Ole Gunnar Solskjær sin siste sesong som aktiv). De vant deretter ytterligere to ligatitler på rad.