Solskjær er et geni

Får godt med påfyll av sultne, uredde akademispillere. (foto: united, twitter)

Da Ole Gunnar Solskjær ble kastet inn i United-dragsuget i desember 2018, tok det ikke mange ukene før manageren fra en bortgjemt liga i nord fikk ord på seg for å være for soft. Nå forteller Eric Bailly at det er nettopp dette som har vært en av suksesskritteriene.

Vi husker den første tiden der Solskjær gikk og holdt rundt spillerne sine og fikk frem smilet hos fotballmillionærene, som knapt hadde fått noe annet enn kjeft de siste månedene.

Les: Selv ikke Alan Shearer skjønner hvorfor Liverpool blir mestere

Senere, når selvtilliten og selvfølelsen til United-spillerne var i ferd med å vokse, så vi også at United-manageren kunne fyre på alle pluggene, når situasjonen krevde det.

Eric Bailly er ikke i tvil om at en slags «nærende mor, krevende far»-kombinasjon har gitt klubben lederen den trenger.

Les på Popidol: James Bond utsatt til jul og nå slutter studioene å filme

Franskmannen kaller lederstilen ganske enkelt for onkel.

-Det er viktig å ha en som tidligere har spilt og som forstår spillernes situasjon. Fotball spilles ikke bare på banen, det handler også om alle tingene utenom, det folk ikke ser. Det er noe Solskjær forstår og hjelper laget mye, begynner Bailly til ESPN.

-Solskjær er en ganske alminnelig person. Han er som en onkel. Det gir spillerne styrke. Han er alltid klar for å prate med spillerne og gir oss mye selvtillit. Han gir gode råd, så man får troen på seg selv. Vi har et veldig ungt lag, og med en manager som ham blir vi sterkere og sterkere, avslutter Baily.

Vi skjønner ikke annet enn at det nå ikke dreier seg om smisking fra spillerne. Solskjær is The Man. Eller The Uncle, som Bailly ville ha sagt det.

Les: Wayne Rooney bruker egne feil til å advare