Solgt for småpenger

Top Article ad

Man skulle tro at Cristiano Ronaldo som tross alt har vunnet gullballen hele 5 ganger og har en vanvittig scorings historikk i det miste ville nærme seg prisen til VMs veltepetter Neymar.

Eneste måten til å stoppe Neymar fra å filme?

Ronaldo solgt til Juventus for litt over 900 millioner kroner. – En ting er sikkert Juventus har tenkt til å vinne Champions League ved neste mulighet.

Les på F7: Tenk om Sacha Baron Cohen har vært undercover i et år

Det er ikke bare Ronaldo som er kjøpt i det siste.

Les: Den nye Juventus-stjerna måtte spille annenfiolin

Det er ni år siden Cristiano Ronaldo forlot Manchester United i retning av La Liga og Real Madrid, skal man dømme etter antallet trofeer og antall mål var det et meget godt bytte.

Superstjernen har skrevet under fireårskontrakt med Juventus.

Les på F7: Bundesligas tøffeste klubbdrakt?

Etter en uke med heftige spekulasjoner bekreftet Real Madrid tirsdag kveld at Ronaldo skifter beite. På sine nettsider takker den spanske fotballgiganten Ronaldo for innsatsen og alt han har betydd for klubben.

Les på F7City: White Hart Lane – Londons nye attraksjon

«I dag vil Real Madrid gi en stor takk til en spiller som har demonstrert at han er verdens beste spiller og som har markert seg i en av de mest briljante periodene i klubbens historie og i verdensfotballen», skriver Real Madrid og hyller portugiseren for å være et stort forbilde.

Ronaldo forlater Real etter eget ønske. Noen timer senere opplyste Juventus at 33-åringen har signert en avtale over fire år. På sitt eget nettsted har italienerne lagt ut detaljer om overgangssummen.

Ber om forståelse
Torino-klubben skal over to år betale til sammen 100 millioner euro. Det tilsvarer 940 millioner kroner. Juventus er også forpliktet til å betale 12 millioner euro (112 mill. kroner) i såkalte solidaritetspenger.

Real Madrid la også ut et avskjedsbrev fra Ronaldo.

«Jeg tror tiden har kommet for å starte på en ny etappe i livet mitt. Derfor har jeg bedt om en overgang. Jeg håper alle, spesielt supporterne, vil forstå avgjørelsen», skriver han.

Den italienske storavisen Gazzetta dello Sport beskriver Ronaldo-kjøpet som «århundrets avtale».

Målmaskin
Ronaldo har vært Real Madrids klart største stjerne siden han kom til spansk fotball fra Manchester United sommeren 2009. Han scoret 451 mål på 438 kamper totalt for Real. I perioden vant han La Liga to ganger og mesterligaen hele fire ganger

Ronaldo hintet selv etter Real Madrids tredje strake mesterligaseier om at han kunne være på vei bort fra klubben. Han sa at han ville si mer om sin framtid under Portugals deltakelse i VM-sluttspillet, men gjorde det ikke, trolig hadde han tenkt til å si noe senere enn åttendelsfinalen.  Portugiserne ble slått ut av Uruguay.