James Pallotta

James Pallotta har vært i forhandlinger en stund med The Friedkin Group for å selge fotballklubben Roma.

Underholderne nok for de som er opptatt av dannelsen av byen Roma heter selskapet brukt som instrument for investeringen Romulus and Remus Investments LLC. – The Friedkin Group kjøper 86,6% av klubben for 591 millioner euro som er ca 6 milliarder kroner.

Les: Et lite sjokk: «Henke aktuell for Barça»

Man skjønner at eierne ser på seg selv om spesielle, de resterende 13,4 prosent av klubbens aksjer skal spres blant «alminnelige» mennesker.

«Vi er glade for å være en del av Roma-familien og få muligheden for at gjøre denne ikoniske klubb til en av de beste i verden».

«Vi vil være et hundrede prosent engasjert i klubben. Vi kommer til at være meget til stede i Rom, en by som har en spesiell plass i våre hjerter, mens vi fortsetter denne spennende reisen. Vi innser, at vi er betrodd et lag, som er en vital del av Roms sjel, og det er et ansvar, som vi ser frem til, og kommer til at ta meget seriøst».

Vår visjon for klubben er en holdbart og langsiktig tilgang til investeringer og ikke en rekke ‘quick fixes’ av tvilsom varighet» sier Dan Friedkin.

Også Romas direktør, Guido Fenga, ser positivt på de nye eiere.

  • Det er en viktig dag for Roma. Det er et privilegium for meg at arbeide med Dan og Ryan Friedkin. Deres pasjon og hengivenhet er ubestridelig, og det er også deres økonomiske og kommersielle resultater fra tidligere investeringer.

Roma var tidligere eiet av den amerikansk-italienske forretningsmann James Pallotta, som kjøpte klubben i 2011. Samtidig med at det ble offisielt, at Friedkin kjøper Roma, ble det offisielt, at James Pallotta, Charlotte Beers, Richard D’Amore, Gregory Martin, Paul Edgerly, Cameron Neerly og Barry Sternlicht går ut av styret i AS Roma.

Det nye styret kommer til å bestå av Dan Friedkin (Formand), Ryan Friedkin, Marc Watts, Eric Williamson, og Ana Dunkel.