Uefa har mottatt søknader om å arrargere EM-sluttspillet i 2028 og 2032. – Tyrkia har vært tidlig ute og søkt om enten 2028 eller 2032, mens de regjerende EM mestrene Italia vil gjerne arrangere i 2032.

I lengre tid har Storbritannia og Irland arbeidet med en felles søknad, og skal vi tro engelske medier er de storfavoritter til å få oppdraget om fem år. På grunn av usikkerhet rundt eierskapet til Manchester United og forfatningen til Old Trafford er ikke den ikoniske stadion med på de ti stadionene som EM er tenkt arrangert.

Les på Radiosporten: Enda en klubb synes Jude Bellingham blir for dyr

De ti er: Wembley, Hampden Park, Principality Stadium, Tottenham Hotspur Stadium, Etihad Stadium, St. James’ Park, Villa Park, Hampden Park, Aviva Stadium, Casement Park og Evertons nye stadion som er under bygging.

England har tidligere vært vertskap for VM i 1966 og EM i 1996. Under 2020-EM ble i tillegg flere kamper spilt på Wembley og Hampden Park.

I søknaden fra Storbritannia og Irland fremgår det at man vil tilgjengeliggjøre nesten tre millioner billetter under mesterskapet. Det er flere enn noen gang.

Les: Bekrefter Liverpool og Bayern München-mål forlater Eintracht Frankfurt

UEFA-styret vil i oktober avgjøre hvem som har vunnet retten til å være vertskap for begge turneringene.