Sogndal henter spiller med erfaring fra toppnivå

(foto: sogndal)
Top Article ad

Sogndal fortsetter å hente inn de riktige forsterkningene. Denne gang er det en spiller med fart som skal inn på høyresiden. Med seg bringer han et hav av erfaring.

Akeem Latifu og Sogndal Fotball har signert en avtale som strekker seg ut sesongen 2019, og sportsleder Håvard Flo er svært fornøyd med å få dette på plass.

-Han er rask og offensiv høyre back og har masse erfaring fra toppnivå. Vi har vært litt tynne på høyre back posisjon og Latifu vil være en viktig brikke for oss i sesongen som kommer, sier Flo ifølge klubbens hjemmeside.

 

(foto: sogndal)

 

Latifu er fra Nigeria, og kom første gang til Norge i 2010. Det var Strømsgodset som hentet spilleren, som i 2007 spilte på Nigerias landslag under U20 VM i Canada.

Etter begrenset spilletid i Godset, gikk turen videre til Hødd i 2011. Aalesund hentet Latifu på lån midtveis i 2013, med påfølgende fast kontrakt. Her ble det 65 kamper på tre sesonger.

I de neste årene spilte han for klubber i Ukraina, Azerbaijan og nå senest i Ungarn. Han var også innom Alanyaspor i Tyrkia, men lyktes ikke med å få spilletid.

Nå skrives et nytt kapittel i Norge.

Les også: Vegard Hansen: «Det har vært en åpenbaring for oss»