Mauricio Pochettino (foto: Chelsea)

Normalt når en klubb i pressemeldingen skriver at en manager eller spiller som sendes på dør slutter etter at de ble gjensidig enige om å skille lag tror vi ikke på det. – Og et par dager senere kommer sannheten frem.

Nå som Chelsea og den argentinske manageren Mauricio Pochettino tror vi faktisk det ikke var en ensidig avgjørelse, men etter fem strake seiere i Premier League inrømmer vi at det en en stor overraskelse. Vi trodde faktisk at det vi har sett fra Chelsea i det siste, etter en svært tøff start på sesongen, er rett og slett imponerende.

Les: England reiser til EM uten tre tidligere toppscorere

Cheleas lander på sjetteplass i Premier League, en plass unna spill i Europa, nettopp deltagelse i en europeisk turnering skal ha vært det Todd Boehly og resten av eierne skal ha satt som et ufravikelig mål for sesongen.

«Takk til Chelseas eiergruppe og sportsdirektører for muligheten til å være en del av denne fotballklubbens historie. Klubben er nå godt posisjonert for å fortsette fremgangen i Premier League og i Europa de neste årene»

Sportsdirektørene Laurence Stewart og Paul Winstanley i en felles uttalelse:

– På vegne av alle i Chelsea vil vi uttrykke vår takknemlighet til Mauricio for hans tjeneste denne sesongen. Han vil være velkommen tilbake på Stamford Bridge når som helst, og vi ønsker ham alt godt i hans fremtidige trenerkarriere.

Jesus Perez, Miguel d’Agostino, Toni Jimenez og Sebastiano Pochettino tok også farvel med London-klubben.

Ifølge den engelske avisen The Telegraph er ikke partene skilt som fiender – til tross for at Pochettino i utgangspunktet hadde kontrakt for neste sesong.

F7: Legenden Toni Kroos har valgt sommeren til å løfte sitt aller siste trofé

Chelsea jobber nå med å få inn en ny manager. Noen trenere, som The Telegraph omtaler som relevante, er Stuttgarts Sebastian Hoeness, Gironas Michel, Ipswich Towns Kieran McKenna og Leicester Citys Enzo Maresca.

Pochettino kom til Chelsea foran forrige sesong. Han har også bakgrunn som trener i Paris Saint-Germain, Tottenham, Southampton og Espanyol.