Den beste beskrivelsen jeg kan komme på av Joey Barton er Petter Northug på speed. Han fantastisk god, men har stor adferdsproblemet, men hva kan man forvente egentlig av broren til en øksemorder.

Vi regner med at Joey, som har vært borti det meste, har rast i fra seg og kan benytte sin lange fartstid som midtbanespiller på toppnivå i sin nye jobb. Joey Barton startet sin karriere i Manchester City, gitt rett videre til Manchester United for så avslutte sin karriere for QPR (inkludert et mislykket opphold i Marseille).

I dag ble Joey Barton annonsert som ny manager for League One klubben Bristol Rovers.

Les: Rune Soltvedt slutter i Brann etter 15 år

Joey Barton er utnevnt til manager for Bristol Rovers, syv uker etter at han forlot Fleetwood Town, også i League One. Han har signert en avtale på Memorial Stadium til 2023, og erstatter Paul Tisdale som ble sagt opp i februar etter bare tre måneder i managerstolen.

Barton vil ta ansvar for første gang hjemme mot Wigan på tirsdag, Rovers befinner seg på 19.plass bare tre poeng over den absolutte bunnen.

Les: Det er tydeligvis noe som frister mer enn Real Madrid

38-åringen får med seg assisterende manager Clint Hill og førstelagstrener, og Rovers bekrefter at deres nåværende trenerteam vil forbli på plass.

Wael Al Qadi, Bristol Rovers eier og president, sa: ”Vi er sikre på at han vil være i stand til å fortsette den pågående utviklingen av de yngre spillerne som kommer gjennom rekkene i klubben, jeg vet at ambisjonene hans stemmer overens med det vi ønsker å oppnå som fotballklubb».

Barton har blitt beskrevet som den skitneste spilleren i Premier League, en stil som gjenspeiles i det høye antallet feil han har begått i løpet av karrieren. Han mottok 39 gule og tre røde kort i løpet av sin tid i Manchester City. (2001 til 2007) – Det er tross alt lite i forhold til han som har fått flest røde kort. Den tidligere colombianske defensive midtbanespilleren Gerardo Bedoya, som spilte for Racing, Millionarios, Boca Juniors og det colombianske landslaget, ble utvist hele 46 ganger.

Vi i sporten jobber med å lage en liste med «høydepunkter» i Joey Barton sin karriere.