Skottevik Camping er en vakker campingplass ved Kristiansand. Med det sydlandske klimaet kan campingturister glede seg over de gode temperaturene til langt ut på senhøsten og vinteren. Selv da fins det mange grunner for å velge nettopp Skottevik Camping.

Liker man vannsport eller løping så fungerer campingen som utgangspunkt for disse idrettene. Men syns du det er langt til Sørlandet? Ikke fortvil, det hurtiggående toget går nå direkte fra de aller største byene i landet. Snart vil det også være mulig å ta campingvogna på skinnegangen. Dette er noe mange vil dra nytte av.

Men la oss se på hvorfor Skottevik Camping passer godt også for sportsaktive og mosjonister.

Ligger i skjærgården

Skottevik Camping ligger rett ved havet. Det betyr at man ikke må kjøre langt med kajakken eller surfebrettet. Det sies å være bølger her, da vinden kommer rett inn fra havgapet. Campingen har egen havn, slik at det bare er å sette seg i speedbåten for å teste sjøhestekreftene.

Liker du ikke algene i havet, så har campingen eget badebasseng. Med opptil 25 meter lengde kan man kjøre intervaller for å trene seg opp til sesongens store mål, VM i triatlon. Kveldene tilbringes med stanga, som kan fange fisk av forskjell slag.

Løping og landevei

Mange foretrekker å løpe fra tid til annen. Campingvogna er kun et alibi for de lange turene på asfalt. Det er kun 20 kilometer til storstaden, og med en tracksykkel finner man flyten på de idylliske landeveiene. Det er ikke anbefalt å bruke E18, da den har en ÅDT på over 50000. Bruk en av de deilige landeveiene 401 eller 420.

Alternativ sport

Men vi ser flere og flere som velger alternative treningsmetoder. Hvorfor ikke sette opp et treningsstudio mens man er på ferie. Fyll opp med manualer og apparater, og få den daglige økta som gir deg styrke og fleksibilitet. Vi kan nevne disse aktivitetene:

  • Dart
  • Tennis
  • Diskgolf
  • Padling
  • Dykking

Finn utrolig mange campingreisemål på https://www.mt-campingnorge.no/, hvor du kan bestille dine ferier og lese om de norske reisemålene.

Andre reisemål ved Skottevik

Det er ikke langt til Julius og de andre apekattene i Dyreparken, men det fins flere ting å oppleve i nærheten av Høvåg. Lillesand er en liten perle av en havneby som har små kveiker og trehus med særpreg. Vennesla er en vakker bygd ved en sjø. Her fins det utrolig mange tilbud for dem som har aktive dyr. Hestesport, hunde-senter og elg-punkt er bare noe av hva stedet har å by på.

Andre steder du kanskje ikke visste om:

  • Brekkestø
  • Ulvøysund
  • Kjevik
  • Søgne

Sporten er viktig for oss alle. Kanskje du kan bruke campingen for å se de aller beste prestasjonene noen norsk fotballspiller har fått til internasjonalt? Se landslaget knuse motstanderne i sluttspillet? Eller bruke det som utgangspunkt for masse lokal fotball. Start, Vindbjart, Søgne, Berge og Høvåg er alle fotballklubber i det norske fotball-systemet.

Sport er viktig for oss alle. Det gir styrke og overskudd. Men vil man komme seg bort en gang i blant, så er gode råd dyre. Et godt utgangspunkt er Skottevik Camping som vi har fortalt om herover.