(c) Foto: Langrenn.com. Therese Johaug

Norges skiforbund har valgt å droppe høydesamlinger. Som har gitt stor suksess i mesterskapene.

– Vi har lenge holdt den berømte dørene på gløtt helt til for noen dager siden, men nå er det ingen som har planer om noe samlinger til høyden utover høsten, sier Espen Bjervig som er langrenssjef for det norske landslaget i Langrenn til VG.no

Forrige sesong varierte det voldsomt de siste sesongen, for hvem som tok turen til Val Senales. I år blir det første gang siden 1980 at ikke Norge stiller på høydesamling. Mye av hovedgrunne er nettopp koronapandemiens utblåsing for skylden.

Langrennsekspert Fredrik Aukland er kritisk til at høydetrening nedprioriteres. Men landslagssjefen varsler mye høydetrening i årene som kommer. Det er ett risikabelt valg av forbundet.

– Høydetrening har vært en av de største suksessfaktorene til norsk langrenn siden 80-tallet, sier Aukland.

Løfshus har tidligere vært klar på at høydetrening er den beste måten å forberede seg til en ny sesong på.

– Men trening i lavlandet hjelper det også, forteller Løfshus nå.

Skiskytterlandsalget gjør det motsatt av langrennsfolket. De reiser på høydesamling i Italia fra 5. til 23. oktober. Flere friidrettsutøvere har også vært i høyden i sommer.

Dere velger tiltross for pandemien å reise?

– Ja, vi hadde ett møte med løpere og forbundet i forrige uke. Hvor vi diskuterte en masse alternativer rundt samlingen i høyden.

– Vi har hatt suksess med høydesamlinger inn mot sesongstart og mesterskap. Vi reiser tiltross for kravet om karanteneplikt ved ankomst Norge, Sier Landslagstrener Siegfried Mazet til Sporten.com