Skeid henter sin nye trener i Vålerenga

Gard Holme har overtatt etter Tom Nordlie som har har en joggesko i den ene hånden og en fik i den andre

For å sikre seg at Tom Nordlie ikke skulle søke seg tilbake i stillingen som hovedtrener for Skeid var dette i stillingsannonsen før jul: «Av hensyn til klubbens nåværende sammensetning av ansatte, og bransjen for øvrig, oppfordres kvinner til å søke»

Tom må vel ha gjort 2019 dårligste karrierevalg etter han rykket ned til PostNord ligaen med Oslo laget Skeid. – Han ledet Lillestrøm i to kamper med utsikt til å overta trenerjobben hvis de ikke rykket ned.

Les: Hvorfor Bartomeu utelukker å avskjedige Valverde akkurat nå

Nå har Skeid fått på plass en erstatter, Gard Holme går fra Vålerenga der han har hatt ansvar for klubbens 2.lag i PostNord til Skeid i samme divisjon.


«Vi hadde flere gode søkere, men Gard oppfylte alle punktene i kravspesifikasjonen og er en trener for fremtiden. En moderne og utviklingsorientert trener med rik erfaring fra toppfotballmiljøer. Dessuten kjenner han Oslofotballen svært godt. Med han og Morten Berre på plass får vi mulighet til å bygge et Skeid som etter hvert er solid nok til å etablere seg i OBOS-ligaen uttaler Daglig leder Daniel H. Strand til egen web.

Foruten forrige sesong der Holme fungerte som trenerveileder og metodikkansvarlig i VIF har har han de siste årene vært trener for klubbens 2.lag. Tidligere har han jobbet som trener og spillerutvikler i utviklingsavdelingene til henholdsvis Stabæk og Tromsø IL. Han har også vært sportsjef for fotballinjen på WANG Toppidrett og vært tilknyttet Toppfotballsenteret. Gard har UEFA A-lisens fra NFF og en Bachelorgrad i Idrettsvitenskap Trenerrollen ved Norges Idrettshøgskole.

Gard Holme har signert for tre år og gleder seg til å ta fatt på trenergjerningen på Nordre Åsen sammen med Morten Berre og resten av teamet.

– Skeid er ikke bare en tradisjonsrik klubb og et veldig godt A-lag. De har også mye spennende på gang blant annet med WANG-samarbeidet. Det er muligheten til å faktisk bygge opp noe som varer over tid, som trigger meg mest. Motivasjonen min ligger i å få jobbe med alle de flinke folka i Skeid, for det er i møtet med andre på feltet og i faglige diskusjoner jeg trives aller best, sier Holme.