Ruben Amorim var ment å erstatte klopp.

Da er vi i gang. Selv om det formelle ikke er på plass og den hyperaktive overgangsjournalist Romano melder om pågående samtaler mellom Liverpool og Ruben Amorim, uten at avgjørelsen helt er tatt fra Liverpools side, er det få signaler fra balløya som sier noe annet enn at Sporting-treneren erstatter Klopp etter sesongen. I overgangsvinduet betyr dette at Amorim skal være med på å sette troppen for «sin» Liverpool-fotball.

På vei mot sin andre serietittel med Sporting har 39-åringen fått teste ut spillere i sin foretrukne 3-4-3 formasjon (Klopps vanlige er 4-3-3). Når Liverpool henter inn en trener med denne filosofien, er det forventet endringer i det defensive. Nå melder portugisisk liga Amorin er klar for å make his mark på Liverpool-troppen.

LES: Nekter å svare på Jamie Carraghers spørsmål om Liverpool

Ifølge portugisiske Jornal Noticias har Amorim identifisert tre spillere han trenger som forsterkninger på Anfield: Forsvarsspilleren Goncalo Inacio og Ousmane Diomande pluss midtbanespiller Morten Hjulmand. Duoen Inacio og Diamande har vært avgjørende for Sportings suksess under Amorim, med skader denne sesongen hos spillere som Konate og Gomez, skal de to Sporting-midtstopperne styrke Liverpools defensive linje.

Selv om Liverpool har gjort omfattende investeringer på midtbanen forrige sommer, hevder det portugisiske mediet dansken Hjulmand, som står på blokka hos Tottenham og andre Premier League-klubber, ønskes med for å styrke Liverpool under Amorim.

Alt du trenger å vite: Liverpool – Atalanta

F7: Barcelona overbevist de har fått «sin Franz Beckenbauer»