Abderrazak Hamdallah kan trøste seg med en ny bil!

Pisking i Saudi-Arabia skal forbeholdes folk som tror på Harry Potter, kvinner som ikke vil gifte seg med en gammel mann, vantro eller fremedarbeidere og ikke fotballstjerner som skal hvitvaske en av verdens verste diktaturer.

Det saudiske fotballforbundet (SAFF) er sjokkert etter de skammeligene senene som kom etter at Abderrazak Hamdallah ble pisket av en supporter. Pisking og offentlig henging skal kun skje på ordre fra kongefamilien og det må være god tid til planlegging slik at det kan arrangeres en skikkelig folkefest.

Les: Zinedine Zidane kan redde Karim Benzema fra ørkenen i Saudi-Arabia

SAFF skal gjennomgå reglene etter hendelsen som oppstod etter Al-Ittihad hadde tapt den saudiarabiske supercupfinalen 1-4 for Al-Hilal for noen dager siden. – Vi i Sporten.com har et forslag, forby pisking…

Forbundet har laget en pressemelding:«SAFF og spillerforeningen i Saudi-Arabia (PFA) er sjokkert over de skammelige scenene da en tilskuer gikk til fysisk angrep på en Al-Ittihad-spiller,»

Piskingen var ikke helt uprovosert. – Hamdallah kastet vann på en fan som i et øyeblikk trodde han var Indiana Jones og trakk frem pisken. Vi vet alle etter å ha sett Mad Max filmene hvor sinte folk kan bli i et ørkenland hvis noen sløser med vann.

Forbundet skriver videre:

«Heldigvis er disputter med supportere ekstremt sjeldne. Det er grunnen til at handlingene til denne «såkalte» supporteren går mot alt den saudiske fotballen representerer, og vi fordømmer hendelsen fullstendig», skriver forbundet og opplyser at de nå vil gjøre en gjennomgang av publikumsreglene i nasjonen.

«Gjennomgangen vil sikre at oppdaterte regler og forskrifter settes på plass for raskt og effektivt ilegge passende straffer for å unngå gjentakelse av slike hendelser», heter det i meldingen.

Hamdallah var i Marokkos VM-tropp i 2022 og spilte for Aalesund i sesongen 2012. Tangotrøyene kjøpte for 1 million euro og solgte videre til den kinesiske klubben Guangzhou City for 3,4 millioner euro.

Les på F7: Tidligere Liverpool-spiller Naby Keita i full clinch med klubben