Norge tok en heldig seier over Wales Foto: Twitter.com

Endelig er det tid for det norske damelandslaget sin tur til å spille fotballlandskamp.

Kvinnefotballen på internasjonalt nivå er endelig tilbake igjen. Alt av kvinnefotball ble stoppet da covid-19 gjorde sitt inntog, men nå er vi omsider i gang igjen. Sist Norges kvinnelandslag var samlet var under Algarve Cup i Portugal i begynnelsen av mars. Da røyk de ut mot Tyskland i semifinalen. Wales spilte sist kamp 06. mars. Da vant de 2-0 i en vennskapskamp mot Estland.

Lagene er halvveis i gruppespillet

De fleste lagene i gruppen er halvveis spilt, og Norge topper gruppen med fire poeng. Med fire seiere på fire kamper og en målforskjell på 32-1 har Norge foreløpig vært suverene. De har dog enda ikke møtt Wales som ligger på en solid 2. plass, fire poeng bak Norge. Wales har enda ikke tapt, men har spilt uavgjort to ganger mot Nord-Irland.


Nye spillere inn i troppen

Det er tre nye spillere i troppen til Norge. Celin Bizet Ildhusøy (Vålerenga), Julie Blakstad (Rosenborg) og Ida Norstrøm (Lillestrøm) er hentet opp i stallen og kan få sin debut i dag. Martin Sjøgren sa, på den siste pressetreffet før kveldens kamp, at Norge går en lys fotballfremtid. Begge sa selv at de ønsker å bli «Verdens beste fotballspillere».

Kjempes om et sluttspill-plass

Det kjempes altså om kvalifisering til EM i 2022. Opprinnelig skulle EM blitt spilt sommeren 2021, men ettersom alt har blitt forskjøvet vil det bli spilt i 2022. Mesterskapet skal for øvrig spilles i England. Med seier kan Norge ta ett langt steg mot EM som skal spilles i 2022.

Norge fortsetter i den samme formasjonen som de alltid har spilt. Mens Wales som vil alle trudde, skulle stille i opp i en slags 4-5-1 formasjon, velger en helt annen formasjon i utganspunktet 4-4-1-1, som nok blir omgjort til den vante 4-5-1.

Lagoppstillinger:


Norge: (4-4-2): Fiskerstrand – Moe Wold, Mjelde, Thorisdottir, Minde – Eikeland, Bøe Risa, Syrstad Engen, Reiten – Graham Hansen, Utland

Wales: (4-4-1-1): Lura O’ Sullivan – Anna Filbey, Sophie Ingle (K), Hayley Ladd – Kayleigh Grenn, Anghard James, Jessica Fishlock, rachel Rowe – Natasha Harding – Kayleigh Green.