Sjelden uhelbredelig sykdom sørger for bråstopp

Stephen Darby

Stephen Darby som nå er 29 år var på et tidspunkt et av Liverpool sine store talenter, han har spilt sammen med blant andre Steven Gerrard og Jamie Carragher. Han fikk sin Premier League debut i 2010 og har spilt i Champions League.

Frem til å dag var han spiller for Championship klubben Bolton. – Høyrebacken er diagnostisert med Motor Neurone Disease, som ifølge Store Medisinske Leksikon er en nevrologisk sykdom der de motoriske nervecellene blir svake eller ødelegges. Sykdommen kan ikke helbredes.

Darby spilte i Liverpool fra 2008 til 2012. Han var kaptein på Liverpools reservelag, før han blant annet fikk sin Champions League-debut i 2008.

29-åringen debuterte i Premier League i 2010, og Liverpool-ikonet Jamie Carragher har tatt til Instagram for å vise sin støtte til spilleren han omtaler som «den snilleste personen jeg noen gang har møtt innen fotballen»

Også tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard har delt garderobe med Darby. Han la ut et lagbilde med de to.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Devastating news today that Stephen Darby has to retire from the game . Such a great lad .

Et innlegg delt av Steven Gerrard (@stevengerrard)

Darby var innom både Swindon, Notts County og Rochdale på lån i løpet av tiden som Liverpool-spiller, før han gikk til Bradford i 2012.

Der tilbrakte han fem år før han i 2017 gikk til Bolton.

– Dette er hjerteskjærende nyheter for Stephen og hans familie, og tankene hos alle i Bolton Wanderers Football Club er med ham og hans familie, sier Bolton-manager Phil Parkinson i pressemeldingen.

Vår samarbeidspartner Oddsen.nu søker Oddseksperter

Darby selv sier i pressemeldingen at han nå ber om ro for å tilpasse seg kampen mot sykdommen sammen med hans nærmeste.

– Jeg vil takke mine lagkamerater, Phil Parkinson og hele støtteappratet i Bolton Wanderers for deres utrolige støtte i det som har vært en ekstremt tøff periode for meg selv og min familie.