Erling Braut Haaland flyr høyest

Manchester City manager Pep Guardiola var forberedt på å gå tilbake på sitt løfte om å aldri hente en spiller som Mino Railola hadde i stallen sin for å sikre seg Erling Braut Haaland. – Tilbake mens han var manager i Barcelona oppstod det en ufin konflikt i forbindelse med den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic.

Manchester City har vært i konkurranse med andre klubber som har ekstremt mye penger og i følge Tuttomercatoweb-journalist Marco Conterio har de trukket det lengste strået. – I tillegg til en imponerende lønning var det ønsket om å spille i Premier League og spille for en av verdens beste managere som sememterte valget.

Les: Rodrygo skulle signere med Liverpool

21 år gamle Haaland har kontrakt med Borussia Dortmund frem til 2024 og fra i sommer en utkjøpsklausul som nå Manchester City benytter seg av.

Haaland som i går var i begravelsen til sin agent Mino Railola i Monaco vil tjene 300 millioner i året når han flytter til Etihad stadion. Det er litt uenighet mellom ekspertene om størrelsen på utkjøpsklausulen, den ligger i mellom 75 og 95 millioner euro.

Manchester City og Erling Braut Haaland skal være enig om en kontrakt frem til 2027.

Haaland, som kom til Dortmund fra Red Bull Salzburg vinteren 2020, står denne sesongen notert for 28 mål og åtte assist på 28 kamper. – Han har også vært mye skadet, noe som har bekymret flere interesserte klubber.

Les på F7: Verdens første FLYTENDE by!