(c) Bilde Everton FC: Carlo Ancelotti

Skal vi bruke enda en dyrereferanse for Everton manager Carlo Ancelotti må det være ringrev. – I september i fjor hentet de James Rodríguez på en gratis overgang fra Real Madrid, nå vil gjøre det samme med enda en utlånt Real Madrid spiller.

Før Tottenham manager Jose Mourinho fikk sparken var det umulig å tenke seg at klubben ville utløse kjøpsopsjonen på Gareth Bale, men nå som portugiseren er ute (og leder Roma) har Bale blomstret opp og returen til Real Madrid er langt fra sikker. – Faktisk kan man si at Everton sitter med gammel informasjon når de nå ønsker å vente på returen til Real Madrid og så snappe opp nok en gratis spiller.

Les: To Tottenham-spillere får telefon fra Mourinho

Satser på gratis, sist gang var det over en milliard

Den spanske journalisten Eduardo Inda, sier at Blues-sjefen ‘har bedt om’ Bale som en del av sommerens forsterkning av laget. Frem til nå i det siste egentlig, bortsett fra noen glimt av storhet har ikke utlånet vært spesielt suksessfullt. – Det er grunnen til at flere mener at Tottenham ikke vil prioritere å gjøre oppholdet permanent.

Skulle det bli en retur til spansk fotball kommer Real Madrid i et vanskelig situasjon, manager Zinedine Zidane har ingen planer om å bruke Bale og Bale har virkelig ikke lyst til å spille for den spanske storklubben. – Det er den enorme lønnen som er problemet, både for Tottenham og Real Madrid. Planen til Everton er å løse Real Madrid ved å overta lønna mot en gratis overgang.

Carlo Ancelotti hentet Gareth Bale til Real Madrid sommeren 2013 og nå vil han gjøre det igjen. – Denne gangen ikke ved å betale 101 millioner euro i en overgangssum, men gjennom en lignende avtale som den som tok James Rodríguez til Goodison Park i fjor.

Les på Engelske Klubber: Blar opp en milliard

Inda ble intervjuet på El Chiringuito og kom med følgene: ”Ancelotti har bedt om Bale, en spiller han alltid elsket da de var sammen i Real Madrid. Han vil ta ham med til Everton. ”