Det er sikker på grunn av at jeg her om dagen så igjen filmen Borg som dreier det seg om Wimbledon-turneringen i 1980, og opptakten til denne. Bjørn Borg mot John McEnroe i Wimbledon var selvsagt en stor affære, men det var et par år tidligere at mange fikk øyene opp for hvor iskald Bjørg Borg var i pressede situasjoner.

US Open i 1978 hvor både Jimmy Connors og Bjørn Borg spilte fantastisk tennis. Selvom det bare var en som faktisk vant, ble de begge vinnere.

Les på Popidol: 20 Roger Federer skudd du må se for å tro er mulig

Så kos deg med iskalde Bjørn Borg i US Open og Wimbledon finalen to år senere.

Bjørn Borg er regnet som en av de største tennisspillerne i «Open era» (startet i 1968 ved at amatører kunne møte profesjonelle i Grand Slam). – Han har vunnet totalt 11 Grand Slam titler mellom 1974 og 1981. Han var den første som vant 10 Grand Slams. Han har vunnet 5 påfølgende Wimbledon titler og 6 French Open titler. Hans vinnende prosentandel på alle underlag er 82,72% med totalt 608 seire og 127 tap. Han er den første spilleren til å vinne mer enn en million dollar i et enkelt kalenderår, det også i 1979 selv.

Les: En trenerlegende avslutter reisen

Bjorn ‘Rune’ Borg ble født 6. juni 1956 i Stockholm, Sverige.

Han begynte å spille tennis veldig tidlig og ble tidlig god, i en alder av 13 spilte han mot de beste U-18-spillerne i Sverige. Han klarte å slå erfarne spillere som var mer enn 6-7 år eldre enn han. Han begynte å spille profesjonelt da han var 14 år. Begynnelsen I 1972 ble han den yngste spilleren som har representert sitt land (15 år). Han fortsatte også med å vinne sin første single-kamp i Davis Cup ved å slå erfarne profesjonelle Onny Parun fra New Zealand.  I 1972 vant han Junior Wimbledon. I 1973 spilte Borg i Wimbledons hoveddel i en alder av 16 år og klarte han å nå kvartfinalen.

I 1974 vant Bjørn Borg sin første singel-tittel, ved å bli den yngste vinneren av «Italian Open». Litt senere ble han en verdens sesasjon da han ved å slå Manuel Orantes ble tidenes yngste «France Open». I 1975 vant Borg France Open for andre gang og ledet Sverige til Davis Cup seier ved å vinne to singler og en dobbel og slo Tsjekkoslovakia 3-2.

I 1976 vant han Wimbledon uten å miste et sett i hele turneringen som den yngste mannlige mesteren i en alder av bare 20. I 1976 tapte Borg til Adriano Panatta som også hadde beseiret ham i 1973.  1977 til 1980 var de beste årene i Borgs karriere. Han fortsatte å vinne fransk åpen og Wimbledon dobbel fra 1978-1980.  Bjørn Borg kom til US Open finalen i 1976, 1978, 1980 og 1981. – Akkurat som Bjørn Borg sjokkerte verden ved å bli verdens beste veldig tidlig, bestemte han seg da han var bare 26 år gammel å gi seg.

Nå får han en royalty for hver gang du kjøper en «Bjørn Borg underbukse» og det er jo fint.

Og så litt om filmen «Borg» som utenom Skandinavia også fikk med seg John McEnroe i tittelen, sikkert mest for å selge billetter i USA.

Filmen «Borg», var midt på treet vellykket. Fokuset var litt for mye på psyken til de to tennisspillerne.

Filmen hadde selvfølgelig  de obligatoriske tilbakeblikkene på de to idrettsmennenes oppvekst.

Regissør Janus Metz og manusforfatter Ronnie Sandahl ønsker å fortelle oss dette: Borg og McEnroe var mer like enn vi skulle tro. Begge var sinte unge menn.

Forskjellen var at Borg på klassisk skandinavisk maner holdt sinnet innestengt, som en «tryckkokare», og at den ubehøvlede amerikaneren McEnroe ga uttrykk for absolutt alt han tenkte.