Sir Jim Ratcliffe

Det merkes allerede at Storbrittanias rikeste Sir Jim Ratcliffe har kjøpt seg inn i det som i årevis var verdens beste og største klubb. Det kommer inn nye folk samtidig som organisasjonen skal slankes og bli mer effektiv.

Manchester United bekrefter Sir Jim Ratcliffe som minoritetseier etter godkjenning fra FA og Premier League: «Manchester United er glade for å bekrefte at Sir Jim Ratcliffe har fullført sitt kjøp på 27,7% av klubben, etter godkjenning av alle betingelser, inkludert FA og Premier League.»

Helt siden nyheten sprakk om avtalen med Glazer-familien var det 25% det var snakk om, men det er som pressemeldingen sier litt mer.

Avtalen er verdt rundt 1,03 milliarder pund, og Ratcliffe vil investere ytterligere 100 millioner dollar innen 24. desember 2024.

Les: Følger mer enn gjerne med Xabi Alonso til Liverpool

De ekstra midlene er ment å muliggjøre fremtidige investeringer i infrastruktur på Old Trafford.

Den britiske milliardæren og presidenten for kjemikalierfirmaet INEOS vil føre tilsyn med fotballoperasjoner på Old Trafford sammen med høyrehånden Sir Dave Brailsford.

Omar Berrada er utnevnt som Uniteds nye administrerende direktør, og Ratcliffe håper å utnevne sportsdirektør Dan Ashworth i Newcastle i løpet av de kommende månedene.

Joel Glazer, Uniteds administrerende medformann, sa: «Jeg vil ønske Sir Jim velkommen som medeier og ser frem til å jobbe tett med ham og INEOS Sport for å levere en lys fremtid for Manchester United.»

Sir Jim Ratcliffe sa: «Å bli medeier i Manchester United er en stor ære og kommer med stort ansvar. Dette markerer fullføringen av transaksjonen, men bare begynnelsen på vår reise for å ta Manchester United tilbake til toppen av engelsk, Europeisk og verdensfotball, med fasiliteter i verdensklasse for våre fans.

Les på Engelske klubber: Skal friste Graham Potter tilbake til Premier League

«Arbeidet for å nå disse målene vil akselerere fra i dag.»

United forventes å ha et travelt overgangsvindu i sommer med et av Ratcliffes hovedmål om å overhale spillertroppen.

United håper å få inn Newcastle Uniteds sportsdirektør Dan Ashworth for å overvåke rekrutteringen deres i sommer, selv om han har blitt satt i hagepermisjon etter å ha informert Newcastle om at han hadde til hensikt å forlate klubben.

Magpies krever et gebyr på 20 millioner pund for å si opp Ashworths kontrakt, som ikke utløper før i 2026.