Stiller Ramos kravo om å få ham til å le...

Roma syntes i sommer det var smart å selge Mohamed Salah billig til Liverpool. Fra det sekundet han satte sine føtter på Anfield må noen av dem ha begynt å lure. 42 millioner euro for en vinner gullballen, med mindre de som bestemmer er blinde, døve, korrupte og i koma er lite.

I går var det den første av to Champions league semifinaler hvor Liverpool tok imot Roma og vartet opp med festfotball man vanligvis ikke ser i en så viktig kamp. Totalt ble det syv mål og Liverpool har med seg en enorm fordel inn imot returoppgjøret i Roma.

Liverpool 5 – Roma 2

Selv de som ikke er ihuga Liverpool fans har erkjent at dette var en stor kamp og at Mohamed Salah er en glede å se på, lenge fremover vil vi måtte svare på spørsmålet, hvor var du da Salah ble verdens beste fotballspiller.

Mange Roma fans stiller seg spørsmålet om Mohamed Salah hadde klart det samme løftet hos dem, eller om det er noe spesielt med Liverpool manager Jürgen Klopp.

Starten av kampen var jevn, begge lag var sterke og forsvarte seg godt, det tok 29 minutter før den største store sjansen bød seg for Liverpool. Sadio Mane hadde mulighet til å sentre til Mohamed Salah som stod bedre plassert, men valgte istedenfor å skyte. Omgangen var nesten over før det første målet kom. Etter 36 minutter startet Mohamed Salah en målfest vi sent kommer til å glemme med det flott skudd i det lengste hjørnet.

Nå hadde det skjedd noe, Liverpool sitt trykk begynte å tære på Roma, det tok ikke lange stunden etterpå at Dejan Lovren satte ballen i tverrleggeren etter et hjørnespark.

Rett før pause satte Mohanmed Salah inn en luring i mål over Roma-keeper Alisson.

Stemningen i pausen på Anfield var elektrisk og samtidig underlig nervøst, en ledelse på 2 mål var ikke nok til å helt fri seg fra tanken om en retur fra Roma i andre omgang.

Andreomgang fikk oss til å huske at Liverpool har flere spillere enn Mohamed Salah, den tidligere gategutten Roberto Firmino minnet om sin tilstedeværelse og Sadio Mané viste også frem sine kvaliteter, faktisk var det Sadio som åpnet scoringkontoen etter Mané, etter 61 minutter snappet Liverpool ballen fra Roma langt oppe på banen, Salah fikk god plass og tid og fant Sadio med et flatt innlegg. 3 – 0.

Mohamed Salah var fantastisk og benyttet andre omgang til å hjelpe sine lagkamerater med å legge opp til mål, fem minutter etter han serverte Sadio Mané fant han Roberto Firmino og dermed 4 -0 og det skulle ikke stoppe der.

Liverpool presset og spilte leken fotball, det kunne lett blitt mange flere mål, kampens siste for hjemmelaget kom etter 69 minutter hvor Firmino satte inn sitt andre mål etter en corner av James Milner.

Roma lå under 5 – 0 og bare 20 minutter igjen å spille. Liverpool slappet litt for mye av i forsvar og Roma kjappet seg med å redusere ydmykelsen. Etter 71 minutter sate Edin Dzeko inn ballen i mål via tverrleggeren og da Roma presset og Liverpool var sleivete fikk de straffe i det 85 minutt. Diego Perotti satte sluttresultatet til 5 – 2.

Roma og Liverpool møtes i den avgjørende semifinalen onsdag 2. mai kl 20:45.

Det er en kamp Roma manager Eusebio Di Francesco ifølge egen web tror de kan vinne:

«Selvfølgelig ville ikke kampen være verdt å spille hvis vi ikke trodde det. Alt kan skje i fotball og ingenting er umulig – vi har allerede bevist det, men det vil ikke være lett selvfølgelig» – «Det kommer til å være en annen kamp enn den mot Barcelona, men vi er motiverte for å snu den også. Jeg tror det 100%.»

«Du kan ikke bare gi opp før en kamp, ikke i det hele tatt i denne turneringen. Noen ganger får du et slag i ansiktet. Vi klarte ikke å spille sammen i deler av kampen, jeg vil se en helt annen lagånd i returkampen».

Et stort skår i gleden

Liverpools Alex Oxlade Chamberlain måtte av banen tidlig og nå frykter manager Jürgen Klopp at den engelske landslagsspilleren ikke bare skal miste resten av sesongen, men at også VM i Russland står i fare.

«Den største skuffelsen vi snakket om i garderoben etter kampen var ikke de to målene vi fikk imot oss mot slutten av kampen, men Oxlas skade», sier Klopp til BT Sport.

«Det er sannsynligvis en virkelig alvorlig skade. Når du kan si det, selv før han har blitt undersøkt, er det aldri et godt tegn, og det kan være et hardt slag for oss».

«Vi har fortsatt noen viktige kamper igjen i sesongen, og truppen blir ikke bredere om dagen, så vi må være kreative i de kommende kampene.»

Selv CNN har oppdaget hvor stor Mohamed Sala er.

Liverpool – Roma 5-2
Champions League l
36′ 1-0 Mohamed Salah
45′ 2-0 Mohamed Salah
56′ 3-0 Sadio Mané
61′ 4-0 Roberto Firmino
69′ 5-0 Roberto Firmino
81′ 5-1 Edin Dzeko
85′ 5-2 Diego Perotti