Bilde. BK Haugesund: Benjamin Källman

Haugesund er kjent for å være forsiktige og «bygge sakte» det virker tydeligvis for dem så lang, de har blitt 3% bedre hvert eneste år, det skal bli spennende å se om det rekker inn i årets sesong.

Nå har Haugesund på treningsleir et sted det tydeligvis er palmer skrevet under på en låneavtale med Benjamin Källman.

I desember spilte han cupfinale mot FK Haugesund. To måneder senere skrev han under for FK Haugesund. Finske Benjamin Källman er nemlig klar for å ikle seg FKH-drakten etter å ha signert en avtale som innebærer at 21-åringen lånes av FC Inter Turku for hele 2020-sesongen.

2Det er veldig spennende å komme til en klubb jeg føler jeg kjenner godt etter å ha møtt de ved to anledninger forrige sesong. Norsk fotball passer meg bra og jeg håper å ta nye steg i FK Haugesund denne sesongen», sier 21-åringen i anledning signeringen.

Benjamin Källman har foruten FC Inter Turku og Viking FK, sin unge alder til tross, tidligere også representert danske Vendsyssel FF, skotske Dundee FC og Ekenäs IF i hjemlandet. Den 1,82 centimeter høye angrepsspilleren kan bekle flere offensive posisjoner og står med to landskamper og et mål for Finland. Han står også med 35 landskamper på aldersbestemt nivå.

Benjamin Källman kommer opprinnelig fra Haugesunds vennskapsby Ekenäs i sør-Finland.

Les: Vil hjem til Frankrike og Bodø/Glimt har flust av angripere


Sportslig leder Eirik Opedal er glad for å ha den raske finnen på plass for kommende sesong. «Benjamin har kvaliteter som står veldig godt til vår måte å spille fotball på ved at han er rask, hardtarbeidende og veldig god i presspillet. Vi er naturlig nok veldig fornøyd med å få han på plass i spillergruppa. Han leverte en fin høstsesong i fjor, men vi er overbevist om at han har enda mer å gå på. Det ønsker vi å bidra til at han får hentet ut hos oss».

Avtalen med FC Inter Turku kommer med en kjøpsopsjon ved utlånsperiodens slutt.