Straffen som Sheffield Wednesday nå har fått er ikke uventet, når først økonomer og advokater har begynt gir de seg ikke før de får bekreftet de er nyttige ved å straffe noen.

Nå er det klart at klubben trekkes tolv poeng. Det gjelder imidlertid først neste sesong. Hadde poengstraffen slått inn denne sesongen ville klubben rykket ned fra Championship og til League One i England.

Poengstraffen kommer frem i en pressemelding fra English Footbal League (EFL). Det kommer etter at klubben solgte Hillsborough, klubbens arena, til eieren Dejphon Chansiri for å dekke opp for et underskudd som i seg selv ville gitt grunnlag for poengtrekk.

Les: Bekreftet: Kjøper spissen Victor Osimhen for 750 millioner

I pressemeldingen fra EFL skriver de at et uavhengig panel kom frem til at profitten for salget ikke skulle vært tatt med i regnskapet som ble avsluttet juli 2018. Salget ble ikke gjennomført før sommeren 2019.

Sheffield Wednesday skriver i en pressemelding at de er skuffet over avgjørelsen og vil se på mulighetene sammen med klubbens juridiske rådgivere før de vil kommentere dommen ytterligere.

Les på F7: Manchester United, Barcelona og Real Madrid blant verdens 50 mest verdifulle klubber i 2020