Duvan Zapata

Atalanta tapte tirsdag aften 2-1 i deres hjemmebanedebut i Champions League mod Shakhtar Donetsk. -Italienske Atalanta har ikke fått sin egen stadion for Champions League-fotball, og det er grunnen til at klubben tok mot Shakhtar Donetsk på San Siro i Milano.

Ukrainske Sergey Kryvtsov sendte Josip Ilicic ut i feltet, og etter VAR-gjennomgang ble det dømt straffe av den tyske dommeren.

Straffesparket ble tatt av Josip Ilicic selv, som bommet. Llicics voldsomme spark ble kjølig parried av Shakhtar-keeper Pyatov.

Les: Mané var skikkelig grinete på Salah

Atalanta opprettholdt imidlertid presset, og det gikk ikke lang tid før de kom foran.

Etter 28 minutters spill sendte nederlandske Hans Hateboer en ball inn i boksen, og den klarte ikke å nå Pyatov.

Shakhtars keeper slo et hull i lufta, og da klarte Duvan Zapata å stjele ballen til et tomt mål. 1-0 til Atalanta.

Etter hvert som tiden gikk, klarte Shakhtar å samle seg. Ukrainerne truet for første gang i kampen Atalantas mål etter en halv times spill, noe som resulterte i et mål kort før pause.

Etter et glimrende innlegg fra Alan Patrick, rundet Junior Moraes enkelt Gollini i Atalantas mål og da rullet spissen kule ballen i nettet 1-1. Dette var også stillingen da de to lagene like etter gikk på pause.

Målet med sen kontroll
Andre omgang var, som første omgang, en likeverdig affære, hvor ingen av lagene virkelig kunne etablere et overtak.

Etter en times spill var Duvan Zapata nær å bringe Atalanta foran med en lang tå, men den colombianske skarpe finisheren fullførte brått forbi ett opprør.

Mot slutten av andre omgang hadde Shakhtar mer av ballen og det ukrainske laget var i nærheten av å true Atalantas mål flere ganger.

Da klokken nærmet seg 90 minutter hadde Shakthar imidlertid ennå ikke funnet nettmaskene, og i stedet var det Atalantas egen ukrainer, Ruslan Malinovskiy, som var i nærheten av å score i sluttminuttene av det ordinære spillet.

Den offensive spilleren mottok ballen av banen og klappet resolutt for kulen, som fløy nær forbi ett bråk, utenfor Pyatovs rekkevidde i Shakhtar-buret.

Atalanta opprettholdt presset på overtid, men det kostet i det andre.

Etter et tap av Atalanta langt opp på Shakhtar-halvparten stormet ukrainerne ut på banen.

Her fant Dodo israelsk herregård Solomon i feltet, og den 20 år gamle spissen scoret med en kul innsid i spillets sjette overtidsminutt til 2-1.

Dette var det endelige resultatet av kampen, og derfor har Atalanta null poeng etter de to første kampene i Group C. Shakhtar har tre poeng.