Hvis du spør en gjennomsnittlig manager som deltar i Champions League med sitt lag vil de trekke frem en ting som de er spesielt misfornøyde med. Man trenger ikke å kunne lese i teblader for å vite hva Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær synes om fire kamper på åtte dager.

Slitasje på sine beste spillere har blitt et problem, «antall viktige» kamper bare øker både på klubblag og landslag.

Les: Forteller han lærte italiensk mens han spilte for Manchester United og sannheten om Ibrahimovic

Ifølge avisen La Repubblica kan de beste europeiske ligaene, inkludert Serie A, reduseres til 18 lag for å balansere den økende mengden europeiske inventar.

Det nye Champions League-formatet som vil bli lansert i 2024-25-kampanjen vil gi 100 ekstra kamper lagt til på en allerede stram inventarliste.

Av denne grunn vurderer de beste europeiske ligaene, inkludert Serie A, å endre formatet på deres innenlandske konkurranser, og redusere de involverte klubbene til 18.

I følge rapporten skal Serie A-klubber møtes tirsdag på Milanos Palazzo Parigi uten president Paolo Dal Pino og administrerende direktør Luigi De Siervo.

De vil hovedsakelig diskutere konsekvensene av den mislykkede Super League, men også en reduksjon i antall lag i toppdivisjonen.

I mellomtiden vil Coppa Italia-formatet endres igjen fra neste sesong, med bare 40 klubber som deltar, alle fra Serie A og Serie B.