Mens Italia i går måtte slite en stund for å lage hull på Hellas sin forsvars-vegg, men etter pause med Jorginho og Federico Bernardeschi sørget for 2-0 og EM-billett, møtte Spania et Norge som var fast bestemt på å holde på drømmen om sluttspill. – Med 1 – 1 har vi her hjemme fortsatt en liten sjanse, mens Spania som med seier i går hadde vært klar er sikret hvis de spiller uavgjort mot Sverige på tirsdag. 

-Italienerne har vunnet samtlige sju kamper i EM-kvalifiseringen og har allerede sikret seieren i EM-kvalifiseringens gruppe J.

Det ble en historisk dag for Sergio Ramos ble Europas mest spillende mannlige utespiller- Med Ramos sine 168 landskamper går han forbi målvakt Iker Casillas. (Regnes alle spillere med er det en fargerik målvakt igjen å passere)

Det var Saul Niguezs som sørget for 1 – 0 til Spania og slik var det lenge helt til Joshua Kings satte inn en straffe og med det ødela Spanias 100% rekord i gruppe F.

Spania så ut til å være på vei mot en syvende strak seier i kvalifiseringen helt til Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga på overtid la ned Omar Elabdellaoui. – Straffen av Joshua King i det 94 minutt sørget for at vi fikk et poeng til, vi ligger fortsatt på fjerdeplass.

Norge møter Romania 15 oktober på bortebane, de ligger tre poeng foran oss. – De to siste kampene for oss er lette, først tar vi imot Færøyene 15 november og så Malta borte 18 november.

Etter kampen ble kaptein Sergio Ramos, som forøvrig ønsker at Martin Ødegaard skal komme tilbake til Real Madrid gratulert med rekorden.

«Alt som er personlig er litt sekundært»

«Jeg ville vært lykkeligere om min 168 kamp var en seier. Det var ikke tilfelle. Men denne rekorden er en stor belønning etter så mange år, og det er en kilde til stor stolthet».

«Jeg er følelsesladet hver gang jeg tar på meg denne skjorten. Det vil ikke endre seg, og jeg håper å kunne fortsette med det i mange år.»

Real Madrids Ramos, 33, debuterte for Spania i 2005 og er en av de siste overlevende fra en gylden epoke som vant et verdensmesterskap og to europamesterskap.

Ramos, som overtok for Latvias Vitalijs Astafjevs på toppen av Europas kampliste, er nå åtte landskamper fra matchende Gianluigi Buffons samlede europeiske rekord med 176 internasjonale opptredener.

Forsvareren har en vei å gå hvis han vil bryte verdensrekorden, derimot med den tidligere Egypt-midtbanespilleren Ahmed Hassan som spilte 184 ganger for sitt land mellom 1995 og 2012.