Etter US Open finalen er det for å si det forsiktig delte meninger om Serena Williams utskjelling av dommeren. Noen mener hun må be om unnskyldning, mens andre synes det er bra hun står opp for dobbelmoralen i tennissporten. 

Uansett får nå tennisstjernen svi for sin oppførsel i US Open-finalen. Amerikaneren må betale 143.000 kroner i bot.

36-åringen gikk lørdag nærmest amok da finalekampen på ingen måte gikk hennes vei. Til slutt vant japanske Naomi Osaka med 6-4, 6-2.

Det var under andre sett at Williams fikk poengstraff etter to advarsler, en av dem fordi dommer mente hun kommuniserte med treneren sin. Hun ble så sint at hun nærmest skrek til dommeren.

Det hele startet med at dommeren Carlos Ramos vurderte det til at Williams fikk innspill fra treneren sin underveis, noe som ikke er lov på Grand Slam-nivå.

Det er et regelbrudd som førte til advarsel. Senere fulgte hun opp med å knuse racketen sin og ble trukket et poeng. Da hun kalte dommeren for en løgner og en tyv ble hun trukket et helt game.

Williams, som ikke ble mildere stemt av det, mente etter kampen at dømmingen var et utslag for sexisme.

– Det er mange menn som har sagt mye forskjellig, men fordi de er menn, har det ikke noe å si. Fordi jeg er kvinne, fratar du meg poeng? Det er ikke rettferdig, ropte Williams.

– Jeg er ikke en juksemaker! Hvordan våger du å insinuere at jeg jukset? Du stjal et poeng fra meg. Du er en tyv, sa Williams etter å ha blitt trukket for poeng.