Michael Laudrup var manger i Getafe i en sesong 2007/2008.

Denne La Liga sesongen har vært litt utenom det vanlige. – Det som det er skrevet mest om er selvsagt at storlaget Real Madrid tidlig ble hektet av kampen om seriegullet og at Lionel Messi er bedre enn noen sinne etter å ha levert på topp for Barcelona i en årrekke.

Det skrives også en del om hvordan Atlético Madrid med ny stadion Wanda Metropolitano under manager Diego Simeone er i ferd med å riste av det det evige treer stempelet og med et knallsterkt lag er i ferd med å bli best i byen.

  • Under radaren har det lille laget Getafe vunnet kamper og tatt poeng og nå ser de ut til å ha kvalifisering til Champions League innen rekkevidde.

I går tok i imot Real Madrid på  Coliseum Alfonso Pérez til en skikkelig knokkelkamp for de imponerte med å holde nullen i 90 minutter.  Etter 0-0 mot storebror Real Madrid ligger den lille klubben på en råsterk 4.-plass.

Les: Real Madrid fnyste av budet på 1,7 milliarder kroner

Ikke siden 30. mars har Getafe gått på et serietap. Med fire kamper igjen står laget med 55 poeng, like mange som tabellfemmer Sevilla. De fire beste ved sesongslutt kvalifiserer seg for spill i mesterligaen.

I morgen møter Getafe bunnlaget Valladolid som beginner seg millimetere over nedrykksstreken, søndag 5 mail møter de et annet bunnlag Girona.

Getafe har aldri vært i Champions League før. Klubbens beste europeiske prestasjon var i 2007/08-sesongen. Den gang tok danske Michael Laudrup laget til kvartfinalen i den daværende UEFA-cupen.

Getafe manager José Bordalás har med små midler bygget opp et lag som «nekter» å tape.

Les: Kan bli andreplass i Premier League med 97 poeng