Seilervenninner fra Nøtterøy i god steam mot OL

218
Helene Næss og Marie Rønningen

Volvo Gdynia Sailing Days har en rekke aktiviteter og konkurranser, alt fra Polsk mesterskap i seiling til Europamesterskap. 

Det er med andre ord hektisk seileraktivitet i Østersjøen med utgangspunkt i Gdynia disse dager.

Helene Næss: «Vi er veldig fornøyde med seilingen vår gjennom hele uken og føler endelig at all treningen vi har lagt ned i vinter betaler seg.»

Det ble mer spennende enn godt er

Venninnene fra Nøtterøy Helene Næss og Marie Rønningen er Europamestere 49erFX etter en knallsterk avslutning.

Etter å ha ledet i begynnelsen havnet de før den siste dagen på andreplass bak spanske søstre. Der viste de mental styrke og klarte å hale inn seieren i Gdynia. De lå på en 7.plass på verdensrankingen før EM, og med 3 europeiske lag foran seg, så vil de raskt klatre til nummer 4 denne uken.

Marie Rønningen: ”Vi har trent mer enn mange av de beste lagene de siste par årene. Noe som har ført til at vi aldri har følt oss så selvsikre i båten som nå. Dette gjør at vi lettere kan ta de riktige beslutningene på banen.”

Helene og Marie er også de første fra Norge noensinne til å vinne i denne seilklassen.

Jentene har vokst opp sammen på Nøtterøy og er på full fart mot OL i Tokyo 2020. Det er en utrolig spennende historie at to venninner fra en liten plass klarer å oppnå dette sammen. De har holdt ut i tykt og tynt, og endelig løsner det for de!