Sebastian Vettel ferdig i Ferrari

Sebastian Vettel

Tyske Seastian Vettel som ble verdensmester fire år på rad, fra 2010 til 2013 kom ikke til enighet med Ferrari om en forlengelse av kontrakten. – Det har ikke blitt noen verdensmesterskap som Ferrari kjører, de kom alle for Red Bull før han byttet lag i 2015.

Les: Bekreftet: Citys eiere har vært ute på handletur igjen

Årsaken til manglende verdensmesterskap er ikke nødvendigvis at Vettel har blitt dårligere, men at Lewis Hamilton kom og dominerte sporten totalt som fører for Mercedes. – Ferrari er forøvrig ute etter å kapre Hamilton som uansett om de klarer det eller ikke vil bidra til at den engelske superstjernen blir tidenes best betalte idrettsutøver.

Det ryktes det i italiensk presse at Renault allerede har gitt Sebastian Vettel et konkret tilbud, fordi Daniel Ricciardo ikke ønsker å forlenge sin kontrakt der. – Noen skriver også at Vettel som er 32 år gammel planlegger tidlig pensjon.

Carlos Sainz, som kjører for McLaren-laget, nevnes som en mulig erstatter for Vettel. Ferrari har allerede sikret seg en forlenget avtale med Vettels lagkamerat Charles Leclerc ut 2024-sesongen.

Vettel ble verdensmester i fire sesonger på rad som RedBull-fører fra 2010 til 2013. Han skiftet til Ferrari før 2015-sesongen, og der har han blant annet endt på 2.-plass to ganger i VM-sammendraget.

Natt til tirsdag ble det kjent at kontraktsforhandlingene mellom den tyske føreren og det italienske storlaget hadde stoppet opp. Vettel bekrefter selv overfor formel 1s nettsted at han ikke kjører den røde Ferrari-bilen neste år.

– Mitt arbeidsforhold i Scuderia Ferrari avsluttes ved utgangen av 2020. For å få se beste resultatene i denne sporten, er det avgjørende at alle parter samarbeider i perfekt harmoni, sier Vettel.

«Jeg og laget har innsett at det ikke lenger finnes et felles ønske om å holde sammen utover denne sesongen. Økonomiske spørsmål har ikke spilt en rolle i denne felles avgjørelsen. Det er ikke slik jeg tenker når det kommer til visse valg, og det vil det heller aldri være»

Forrige artikkelSuperligaen starter opp 28.mai
Neste artikkelHar du prøvd disse fotballspillene?
DEL