Det blev två matcher i allsvenskan i lördags, fjolårets silvervinnare AIK som mötte förra säsongens ständigt hotade nedflyttning BK Häcken och Hammarby mot Helsingborg. – Det är lätt att glömma, för oss som har upplevt Per Mathias Høgmo som berättare att han faktiskt är en svart skicklig tränare.

Efter att han tog över som huvudtränare för BK Häcken ser vi en helt annan klubb, som definitivt inte kommer att kämpa i botten av tabellen i år.

Läs: Mohamed Salah håller med Liverpool

Per Mathias Høgmo och hans Häcken fick en fantastisk start på säsongen i allsvenskan i lördags. Alexandre Jeremejeff gjorde hattrick i 4-2-segern över AIK.

Jeremejeff, som var starkt kopplad till Molde inför säsongen, gjorde sitt första mål efter tolv minuter. Han följde upp med ett nytt mål på en straffspark strax efter.

Nabil Bahoui reducerade till 1–2 för AIK efter 20 minuter, men i andra halvlek säkrade Häcken en stark hemmaseger över medaljkandidaten AIK.

Jeremejeffs avslut med klacken efter 54 minuter var en fantastisk assist för Oscar Uddenes. Anfallaren fullbordade sitt hattrick efter en dryg timmes spel, då han utnyttjade ett misstag i AIK-försvaret. Gästerna dekorerade resultatet med en knapp kvart kvar.

Till och med Hovland spelade hela matchen, medan Lars Olden Larsen fick 19 minuter som avbytare för Häcken. Tomas Totland fanns inte med i truppen.

Tidigare under dagen vann Hammarby med 2-1 över Helsingborg hemma inför 30 126 åskådare.

Gustav Ludwigson gav en tidig ledning för ”Bajen”, som slösade bort chanserna matchen igenom. På förlängningen dubblade 18-årige Williot Swedberg till 2-0, medan Assad Al Hamlawi gav Helsingborg ett tröstmål strax efter.