Många fans reagerade när Newcastle gjorde sitt sjätte byte i helgens match mot Aston Villa. Eddie Howe och Newcastle blev det första laget i Premier League den här säsongen att göra sex avbytare i en match.

En ny regel infördes i Premier League den här säsongen och Magpies är de första att använda den.

Eddie Howes män dunkade Villa med 5-0 tack vare mål från Miguel Almiron, Joelinton och två från Callum Wilson.

SENASTE: Upptäckte Neymar – nu har scouten upptäckt nästa stora ytter för…

De har ändå bara förlorat en gång den här säsongen hittills och ligger i topp fyra före bl.a. Chelsea, Manchester United och Liverpool.

Men varför fick Newcastle göra sex ersättare? Svaret är på grund av de nya reglerna och att båda lagen får ett extra byte vid en hjärnskakning. Detta för att undvika att spelare som drabbas av huvudskador inte fortsätter bara för att laget har använt alla sina avbytare.

Villas målvakt Emiliano Martinez fick bytas ut på grund av hjärnskakning, och därför kunde Robin Olsen ersätta honom och båda lagen kunde göra en extra förändring.

Robin Olsen fick äntligen några minuter
Detta gjorde att båda lagen kunde göra ett extra byte, enligt reglerna.

Efter att ha utökat sin ledning till fyra mål kom Jacob Murphy och Matt Targett in för Joe Willock och Sven Botman efter 71 minuter och sedan kom Jamaal Lascelles in för Fabian Schar 11 minuter senare.

SENASTE: Bry sig inte om att ta telefonen när Joan Laporta ringer

Sedan, med sju minuter kvar, såg vi Jonjo Shelvey, Allan Saint-Maximin och Chris Wood ersätta Bruno Guimaraes, Almiron respektive Wilson.

Naturligtvis, för den oinvigde, kan det ha sett ut som ett misstag från Newcastles sida, och det gjorde en del fans förvirrade.

Ett fan på Twitter skrev: ”Newcastle gjorde 6 ändringar? Är det tillåtet?

Newcastle har det bästa försvaret i PL, efter att ha släppt in bara 10 mål på 13 matcher och hållit nollan på sex matcher.